Donald Trump, vizită controversată în Marea Britanie. Pe cine a jignit în prima zi


Ultimul update: Marti 04 Iunie 2019 11:55
Data publicarii: Marti 04 Iunie 2019 08:22
Categorie: Stiri externe

Preşedintele american a fost invitatul de onoare la dineul oferit luni de Regina Elisabeta a II-a la Palatul Buckingham.

Donald și Melania Trump se află într-o vizită de stat de trei zile în Regatul Unit. Prima zi a fost dedicată întâlnirilor cu membrii Casei Regale Britanice.Evenimentul nu este lipsit de controverse. Sute de oameni au protestat pe străzile Londrei faţă de sosirea șefului de la Casa Albă.

Donald Trump a fost invitatul de onoare la dineul de stat oferit în cinstea lui de Regina Elisabeta a II-a. Gazda a deschis evenimentul cu un discurs în care a vorbit despre prietenia de durată dintre Marea Britanie şi Statele Unite.

Regina Eisabeta: "Domnule preşedinte, sunt încântată să vă urez, dumneavoastră şi doamnei Trump, bun venit la Palatul Buckingham. În această seară celebrăm o alianţă care a contribuit la siguranţa şi prosperitatea popoarelor noastre de-a lungul a zeci de ani şi care cred că va dura mulţi ani de-acum înainte."

Preşedintele american a stârnit zâmbete atunci când a lăudat, în discursul său, vremea din Londra.

Donald Trump: "Majestatea Voastră, Melania şi eu suntem profund onoraţi să fim invitaţii dumneavoastră în această istorică vizită de stat. Mulţumim pentru primirea călduroasă, pentru vremea frumoasă, pentru ospitalitate şi pentru cele aproape şapte decade de prietenie preţioasă pe care aţi arătat-o Statelor Unite ale Americii."

De altfel, întreaga zi a fost dedicată familiei regale. Regina l-a primit pe Donald Trump la Palatul Buckingham, unde preşedintele american a fost salutat cu salve de tun.

Trump a vizitat apoi colecţia regală a Coroanei Britanice, iar ghid i-a fost chiar Regina Elisabeta a II-a. Preşedintele american a mers şi la Catedrala Westminster, unde a depus o coroană la monumentul soldatului necunoscut.

Vizita în Marea Britanie nu este lipsită de controverse. Primarul Londrei l-a comparat pe Trump cu fasciştii din secolul trecut. Iar preşedintele a reacţionat pe Twitter, unde a scris ca edilul este un ratat.

Pe de altă parte, potrivit tabloidului The Sun, a numit-o "obraznică" pe Meghan Markle, după ce soţia prinţului Harry a spus despre preşedintele american că este "un misogin politic, care caută dezbinare".

Iar în centrul capitalei, sute de oameni au afişat mesaje critice la adresa lui Trump.

Astăzi, liderul american are programate întâlniri cu diverşi politicieni britanici.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Donald Trump, criticat pentru modul ”ciudat” în care a salutat-o pe regina Elisabeta
Regina Elisabeta le-a arătat Colecția regală britanică lui Donald și Melania Trump
Reacția primarului Londrei după ce Trump l-a făcut ”un ratat de zile mari”
VIDEO PROTVPLUS.RO