Imaginea care i-a semnat condamnarea la moarte. Femeia din Sudan, aruncata in inchisoare alaturi de copilul ei de doi ani

16-05-2014 16:30


Mariam Yahya Ibrahim

Povestea lui Mariam Yahya Ibrahim, o tanara doctorita din Sudan, condamnata la moarte pentru apostazie, face de cateva zile inconjurul presei internationale.

CNN publica astazi portretul de casatorie al sudanezei convertite la crestinism si care a primit pedeapsa capitala pentru ca a renuntat la islam.

Mariam Yahya Ibrahim, casatorita cu un barbat crestin - Daniel Wani, a fost arestata alaturi de copilul ei, in varsta de doi ani in luna februarie. Un tribunal a decis ca femeia merita sa fie spanzurata pentru ca a renuntat la religia musulmana si pentru ca mariajul ei cu un crestin este ilegal, femeia se face vinovata si de adulter- pedepsit cu 100 de lovituri de bici.

Pentru ca femeia, de profesie doctor, este insarcinata in 8 luni, loviturile cu biciul le va primi la doua luni dupa ce va naste, iar pedeapsa cu moartea ar trebui aplicata, potrivit presei arabe, la doi ani dupa ce aduce pe lume pruncul.

Pana atunci, tanara activista pentru drepturile omului zace intr-o inchisoare alaturi de copilul ei de doi ani. Sotul ei nu are dreptul sa o viziteze si nici sa aiba grija de copilul lor. "Sunt frustrat. Nu stiu ce sa fac. Ma rog neincetat", a declarat acesta pentru CNN.

Mariam a refuzat la cererea judecatorilor sa se intoarca la religia islamica.
 

Sursa: CNN

VIDEO PROTVPLUS.RO