Inregistrarile infioratoare obtinute din cele 13.000 de microfoane infiltrate in randul nazistilor
Serviciile secrete britanice au facut publice mai multe inregistrari realizate in timpul celui de-al Doilea Razboi Mondial, in care diversi soldati germani povestesc atrocitatile comise.
Intre 1940 si 1945, agentii britanici si cei americani au reusit sa "infiltreze" microfoane in hainele a peste 13.000 de soldati germani.
Conform Daily Mail, ei sperau ca prin aceasta tactica sa obtina diverse secrete militare, insa tot ce au putut asculta a fost cum soldatii inamici povesteau bucurosi cate persoane au omorat sau au torturat.
Alegeri 2024
21:03
Reacția lui Simion după Kievul a dezvăluit de ce nu are voie în Ucraina. Liderul AUR, apel către serviciile secrete
20:15
Document. Motivul pentru care George Simion a fost interzis în Ucraina. Guvernul României a publicat răspunsul Kievului
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
"A fost odata un eveniment in piata centrala la care au participat mii de oameni si s-au tinut discursuri. I-am ciuruit bine! A fost distractiv", suna o inregistrare facuta publica.
Pe o alta caseta se poate auzi un soldat care afirma ca adora sa arunce bombe si ca acest lucru "te face sa te simti la fel de bine ca atunci cand impusti pe cineva".
Pe langa crimele comise cu sange rece, soldatii germani mai povestesc si despre violurile savarsite.
"Am prins odata o femeie care ne spiona. Mai intai am batut-o cu un bat, dupa care am violat-o. Apoi am impuscat-o si am aruncat cu grenade in ea. Toti cei opt ofiteri care ne aflam acolo muream de ras".
Istoricii germani Soenke Neitzel si Harald Welzer au "adunat" aceste inregistrari si au publicat o carte, care a fost pentru prima oara tradusa in engleza.
Opera celor doi spulbera astfel mitul conform caruia armata germana, Wehrmacht-ul, era una "curata", iar singura responsabila pentru atrocitati era SS-ul.
Citeste si:
Microsoft pune capat "blestemului secolului 21”. Inventia care va face ravagii in industria IT