House of Cards, in varianta frantuzeasca. Inregistrarile care arata manevrele din spatele cuplului Sarkozy - Carla Bruni


Ultimul update: Luni 10 Martie 2014 00:13
Data publicarii: Vineri 07 Martie 2014 21:05
Categorie: Stiri externe
Carla Bruni si Nicolas Sarkozy

Presa franceza vuieste dupa difuzarea unor inregistrari ale unor discutii inedite, intre fostul presedinte Nicolas Sarkozy, sotia sa, Carla si cativa colaboratori.

Sursa o reprezinta Patrick Buisson, consilier al presedintelui care a inregistrat totul clandestin. In opinia jurnalistilor francezi, stenogramele dezvaluie "adevaratul chip al Sarkozismului, dispretul fata de popor, iubirea de bani si mai ales influenta politica avuta de Carla Bruni".

"Avem o casa pe care o inchiriem, in conditiile in care avem la dispozitie trei apartamente de serviciu", spunea Sarkozy in 2011.

"Asta pentru ca te intretin eu. Si eu care credeam ca ma marit cu un tip cu bani. Halal! Aveam contracte mirifice si apoi brusc nimic", spunea si Carla.

"Iata cum m-am imbogatit eu prin casatorie", continua presedintele.

Sotii Sarkozy purtau aceasta conversatie in noiembrie 2011, la Versailles, in prezenta catorva consileri. Printre acestia se numara si Patrick Buisson, care a si inregistrat totul pe furis. Frapeaza felul in care prima doamna isi domina sotul. Fara sa ezite, Carla se compara, in privinta varstei si a contractelor de promovare, cu cateva vedete hollywoodiene:

Carla: "Daca ar fi dupa mine, m-as intoarce la contractele alea. Macar un contact mititel acolo. Doar nu pui o fetiscana de 22 de ani sa faca reclama la creme anti-rid, nu-i asa? Julia Roberst are 44 de ani, Sharon Stone - 52, Julianne Moore - 54. Vreau doar sa-mi pot face profesia. Deja e foarte scump sa tin eu casa. Adevarul e ca sunt nebuna dupa el, dupa Sarkozy. Uite asa isi pierde omul capu', nu?"

O alta discutie derulata intre consilierii presedintelui ilustreaza felul in care se fac jocurile si numirile la acest nivel.

Jean-Michel Goudard, consilier pentru comunicare si imagine: "- Mercier nu e bun? E prea dragut cu magistratii?"
Patrick Buisson, consilier al presedintelui Sarkozy: "Nu, dar e un dezastru"
Goudard: "Las' ca sunt altii mai rai decat el"
Buisson: "- Cum ar fi?"
Goudard: "- Pai Roselyne Bachelot (n.r. ministru al sanatatii, in epoca)"
Buisson: "- Da, dar macar ea e capabila sa articuleze cateva fraze....."
Goudard: "- Da, dar spune numai prostii"
Buisson: "- Ei, nu pot sa le ai pe toate..."

Cum era de asteptat, socialistii francezi n-ar ratat ocazia sa comenteze inregistrarile.

"Aceste inregistrari arunca o lumina cruda asupra mandatului lui Nicolas Sarkozy, care se dovedeste a fi fost un mandat presarat de intrigi, comploturi, tradari, interese pecuniare si dispret fata de institutiile statului", crede Harlem Desir, prim-secretar al Partidului Socialist

Nicolas Sarkozy a initiat grabnic o actiune in justitie ca sa limiteze prejudiciul si sa blocheze alte eventuale dezvaluiri stanjenitoare, dar raul a fost deja facut..

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO