Hackeri care ar fi lucrat pentru Rusia, suspectați că au spionat Trezoreria SUA
Hackeri care ar fi lucrat pentru Rusia sunt suspectați că au monitorizat traficul intern al emailurilor în cadrul Trezoreriei Statelor Unite şi al unei agenţii care decide politica în domeniul telecomunicaţiilor şi al internetului.
Trei dintre persoanele familiare cu ancheta au declarat că în prezent se crede că Rusia se află în spatele atacului, transmite News.ro.
Două dintre persoane au declarat că intruziunile sunt legate de o campanie amplă care a implicat, de asemenea, atacul dezvăluit recent împotriva FireEye, o companie majoră de securitate cibernetică din SUA cu contracte guvernamentale şi comerciale.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Guvernul Statelor Unite cunoaşte aceste informaţii şi luăm toate măsurile necesare pentru a identifica şi a remedia eventualele probleme legate de această situaţie", a declarat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Naţională, John Ullyot.
În cadrul comunităţii pentru informaţii există îngrijorarea că hackerii care au avut ca ţintă Trezoreria şi Administraţia Naţională pentru Informaţii şi Telecomunicaţii (NTIA) au folosit un instrument similar pentru a accesa sistemele informatice ale altor agenţii guvernamentale, au spus trei persoane apropiate situaţiei. Persoanele nu au spus despre ce agenţii este vorba.
Atacul cibernetic este atât de grav încât a condus, sîmbătă, la o reuniune a Consiliului Naţional de Securitate la Casa Albă, a spus una dintre persoanele familiare cu această chestiune.
Intruziunea reprezintă o problemă majoră pentru noua administraţie a preşedintelui ales Joe Biden, în timp ce oficialii investighează ce informaţii au fost furate şi încearcă să afle pentru ce vor fi folosite.
Nu este neobişnuit ca investigaţiile cibernetice la scară largă să dureze luni sau ani de zile până la finalizare.
”Aceasta este o poveste mult mai mare decât o singură agenţie”, a spus una dintre persoanele familiare cu problema. Aceasta este o campanie uriaşă de spionaj cibernetic care vizează guvernul SUA şi interesele sale”.
E-mailurile personalului, monitorizate de hackeri
Hackerii au pătruns în software-ul de birou al NTIA, Microsoft Office 365. E-mailurile personalului agenţiei au fost monitorizate de hackeri de luni de zile, au spus surse.
Un purtător de cuvânt al Microsoft nu a răspuns imediat unei cereri de comentarii.
Hackerii sunt ”extrem de sofisticaţi” şi au reuşit să păcălească controalele de autentificare ale platformei Microsoft, potrivit unei persoane familiare cu incidentul, care a vorbit cu condiţia anonimatului, deoarece nu avea permisiunea să vorbească cu presa.
Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!
CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!