Joe Biden, Bill Gates și Elon Musk, victimele unor atacuri cibernetice. Cum au acționat hackerii

Dată publicare: 16-07-2020 10:16
Dată actualizare: 16-07-2020 19:59


Mai multe conturi de Twitter, printre care cele ale lui Joe Biden, Bill Gates, Elon Musk şi Apple au fost sparte miercuri de hackeri.

"Am depistat ceea ce putem numi un atac coordonat de oameni care i-au vizat pe unii dintre angajaţii noştri care au acces la sistemele şi resursele interne", au scris reprezentanţii Twitter pe reţea, potrivit News.ro.

Atacatorii au publicat mesaje prin care încercau să promoveze o înşelătorie cu o monedă virtuală.

Pe conturile respective, alături de cele ale fostului preşedinte Barack Obama, Kanye West, Kim Kardashian West, Warren Buffett, Jeff Bezos şi Mike Bloomberg, au fost publicate tweet-uri prin care se cereau donaţii prin intermediul Bitcoin.

"Toată lumea îmi cere să returnez şi eu ceva, iar acum este momentul", scria pe contul lui Bill Gates, promiţând să dubleze plăţile la o adresă Bitcoin în următoarele 30 de minute.

Ulterior, toate mesajele au fost șterse.

"Când ne-am dat seama de acest incident, am blocat toate conturile afectate şi am şters mesajele atacatorilor. Au fost blocate conturile compromise şi vom asigura accesul la acestea doar când vom fi siguri că va fi în siguranţă", a anunţat Twitter.

Atacul informatic asupra Twitter a atras atenţia Biroului Federal de Investigaţii (FBI).

"Conturile par a fi fost compromise pentru a promova o fraudă cu criptomonede. Îi sfătuim pe oameni să nu se lase înşelaţi trimiţând monede virtuale sau bani în legătură cu acest incident", a declarat un ofiţer al FBI din San Francisco.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Tags: twitter, hack, bitcoin,