Demonstratie VIDEO. Cum sa pacalesti ecranul de start al unui iPhone 5 cu iOS 7, chiar si cu parola

Dată publicare: 20-09-2013 10:37
Dată actualizare: 23-09-2013 06:51


iPhone ecran de start

Lasati deoparte discutiile despre securitatea ori insecuritatea cititorului de amprente de pe iPhone 5S. Ultima versiune a sistemului de operare de pe iPhone are o mare gaura de securitate in "lockscreen"-ul sau invechit, scriu cei de la Forbes.

Conform sursei citate, Jose Rodriguez, un militar in varsta de 36 de ani care traieste in Insulele Canare din Spania, a gasit o vulnerabilitate in iOS 7, care permite oricui sa treaca de "lockscreen" si sa obtina acces la fotografii, email, Twitter si multe altele.

In demonstratia video postata pe internet, se arata ca oricine poate exploata acest "bug" prin evitarea ecranului de start si intrarea in "centrul de control" al telefonului, de unde se acceseaza ceasul de alarma. Tinand apasat butonul de stand-by, apare optiunea de inchidere totala. In schimb, se apasa "cancel" si dublu-click pe butonul de "home" pentru a intra in ecranul de multitasking. Acest lucru ofera insa si acces la camera foto si fotografiile stocate pe telefon, precum si posibilitatea de a posta aceste poze in numele adevaratului proprietar. De asemenea, se obtine acces la conturile de email, Twitter, Facebook sau Flickr.

Cei de la Forbes spun ca au testat aceasta tehnica pe un iPhone 5 care rula iOS 7 si a functionat. In video-ul postat de Rodriguez se arata ca merge si pe un iPad. Nu se stie deocamdata daca metoda functioneaza si pe iPhone 5S sau 5C, insa Rodriguez crede ca da.

Un purtator de cuvant de la Apple a declarat ca aceasta companie "ia foarte in serios aceasta vulnerabilitate si ca problema va fi rezolvata intr-un update viitor de software".

Sursa: Forbes