Gruparea islamista Al-Shebab a luat ostatici militari aflati la bordul unui avion care a aterizat fortat in Somalia

Dată publicare: 28-10-2015 22:31
Dată actualizare: 31-10-2015 00:03


Al-Shebab

Gruparea islamista Al-Shebab a luat ostatice persoanele aflate la bordul unui avion cargo care s-a prabusit miercuri la sud de Mogadiscio, informeaza oficiali somalezi si martori citati de DPA.

"Confirm ca acum echipajul si avionul sunt in mainile Al-Shebab", a declarat Mohamed Hussen Shine, un purtator de cuvant al administratiei din regiune. Potrivit DPA, la bordul avionului s-ar afla 12 militari, relateaza Agrepres.

"Al-Shebab are avionul si echipajul. Ni s-a spus ca 12 oameni erau la bord, unii dintre ei americani", a adaugat Shine.

Pentagonul a confirmat ca a existat un incident, dar a precizat ca nu se aflau la bord civili sau militari americani. De asemenea, acesta a precizat ca avionul nu era din SUA, ci dintr-o alta tara.

Avionul, care decolase de la Nairobi, transporta o incarcatura pentru trupele Uniunii Africane (UA) din Somalia cand a aterizat fortat in conditii de ploaie torentiala in jurul orei locale 14.20. Aparatul de zbor ar fi trebuit sa aterizeze pe aeroportul de la Ballidogle, o baza militara pentru trupele aliate din regiune.

Anterior s-au facut publice informatii conform carora trupele somaleze si ale UA au reusit sa salveze ostaticii si sa obtina controlul asupra avionului, noteaza DPA.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO