Gigantul chinez Huawei investeşte 1,2 miliarde de dolari în Marea Britanie

Ultima actualizare: 26-06-2020 11:58
huawei
Shutterstock

Gigantul chinez Huawei Technologies a obţinut în Marea Britanie autorizaţia de construcţie pentru un centru de cercetare şi dezvoltare (R&D), unde vor fi produse cipuri, o investiţie de un miliard de lire sterline (1,2 miliarde de dolari).

Huawei este cel mai mare producător mondial de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii şi al doilea producător de smartphone-uri, în funcţie de volum, conform Reuters.

În 2018, compania chineză a achiziţionat un teren de 2,02 kilometri pătraţi în zona Cambridge, iar autorităţile locale au aprobat joi prima fază a proiectului Huawei Campus. Aici vor fi angajate aproximativ 400 de persoane şi se vor produce dispozitive optice utilizate la sistemele de comunicaţii prin fibră optică.

"Marea Britanie este o piaţă deschisă şi vibrantă, unde se află unele din cele mai bune talente din lume", a afirmat vicepreşedintele Huawei, Victor Zhang.

În prezent, Huawei are aproximativ 1.600 de angajaţi în Marea Britanie şi furnizează echipamente pentru reţelele de telecomunicaţii.

În pofida mai multor avertismente americane, Guvernul britanic a permis Huawei să construiască până la 35% din infrastructura necesară pentru desfăşurarea noii reţele în ţară.

Comisia Europeană a lăsat la latitudinea statelor membre să decidă care este rolul pe care îl va juca Huawei în reţelele 5G, rezistând presiunilor venite din partea Washingtonului care ar fi dorit o interzicere totală a echipamentelor furnizate de firma chineză. Potrivit recomandărilor Executivului comunitar statele membre pot să restricţioneze sau să excludă furnizorii de echipamente 5G cu grad mare de risc din părţile centrale ale infrastructurilor lor de telecomunicaţii.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO