Germanii, exasperați de cerșetorii români care fac naveta la Munchen. Povestea Narcisei


Ultimul update: Vineri 01 Martie 2019 21:03
Sursa: BR 24
Data publicarii: Vineri 01 Martie 2019 20:50
Categorie: Stiri externe
cersetoare Germania

Orașul Munchen, capitala landului Bavaria, este sufocat de cerșetorii români. Cetățenii și turiștii sunt agasați de insistența acestora, iar presa deja vorbește despre o mafie a cerșetorilor.

Reporterii televiziunii locale BR 24 au încercat să afle dacă se află cineva spatele cerșetorilor care au invadat Munchenul. 

Au stat de vorbă cu Narcisa, o tânără de 21 de ani, care a negat că face parte dintr-o rețea. Românca le-a povestit reporterilor că este în Germania pe cont propriu și că cerșește pentru cei 2 copii de acasă care altfel ar muri de foame.

”Oamenii nu vin să cerșească pentru alții, au nevoie de bani pentru ei. De exemplu, eu sunt singură, soțul meu e în închisoare pentru 4 ani și 8 luni. Acum sunt singură și, pentru că nu am de lucru ca să-mi pot hrăni copiii, vin aici”, a declarat Narcisa.

Tânăra le-a mai spus reporterilor că a adunat 500 de euro, bani cu care urma să se întoarcă acasă, în România, la cei doi copii de 4 și 6 ani, lăsați în grija rudelor.

Reporterii televiziunii germane au urmat-o până în România, într-un sat din ”sudul țării, desprins de lume”, aflat la numai două ore de Capitală.

Au aflat că cel puțin 30 de localnici fac drum regulat la Munchen, pentru a cerși. Spun că în România nu reușesc să facă bani.

Ca să-și hrănească copii, Narcisa ia autocarul spre Munchen cam o dată la 5 săptămâni.

”Dacă rămân fără bani, mă duc la Munchen. Dacă ai mei copii suferă de foame, dacă nu mai am făină și cartofi și ei sunt flămânzi, atunci mă duc acolo”, spune tânăra.

Ajunși în Munchen, cerșetorii români innoptează în barăci amenajate de autorități pentru oamenii străzii, în nordul orașului.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BR 24

Fiscul german a confiscat cățelul unor datornici. Era cel mai valoros bun din casă
Ce mașină aveau patru români prinși la furat dintr-un magazin în Germania
Ce mașină aveau patru români prinși la furat dintr-un magazin în Germania
VIDEO PROTVPLUS.RO