Franţa: Sute de mii de certificate Covid-19 riscă să fie dezactivate
Mai mult de jumătate de milion de francezi, deşi vaccinaţi, riscă să rămână fără certificat Covid-19, odată cu intrarea în vigoare a noilor măsuri privind administrarea dozele booster.
Teoretic, este vorba de 560.000 de persoane, conform cifrelor indicate, vineri seara, de Ministerul Sănătăţii, dar cifra reală e greu de stabilit.
Începând de sâmbătă, adulţii vaccinaţi cu a doua doză cu mai mult de şapte luni în urmă au nevoie şi de a treia doză pentru ca permisul lor sanitar să-şi păstreze valabilitatea.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Permisul este obligatoriu între altele pentru a avea acces în restaurante, cafenele, spectacole şi altele, într-un context în care infecţiile continuă în ritm viguros în Franţa, cu aproape 330.000 cazuri noi în 24 de ore anunţate vineri, şi 191 decese atribuite COVID-19.
La fel ca weekendul trecut, sâmbătă se anunţă noi manifestaţii anti-permis în Franţa, unde şeful statului, Emmanuel Macron, a anunţat că urmăreşte să-i "enerveze" pe nevaccinaţi şi unde la protestele de săptămâna trecută s-au adunat peste 105.000 manifestanţi, conform Ministerului de Interne, de patru ori mai mulţi ca la mobilizarea precedentă din 18 decembrie.
La 15 februarie, intervalul pentru booster va scădea de la şapte la patru luni de la injecţia precedentă.