Franța organizează un concurs internațional pentru a reconstrui Notre Dame


Ultimul update: Miercuri 17 Aprilie 2019 15:01
Data publicarii: Miercuri 17 Aprilie 2019 15:00
Categorie: Stiri externe
catedrala Notre Dame, dupa incendiu

Premierul francez Edouard Philippe a anunţat, miercuri, că va fi organizat un concurs de arhitectură pentru reconstrucţia turlei care s-a prăbuşit în timpul incendiului de la catedrala Notre-Dame de Paris, potrivit BFM TV.

Consiliul de miniştri, care a avut loc miercuri, a fost consacrat în întregime incendiului de la catedrala Notre-Dame, care a afectat grav monumentul, transmite News.ro.

Şeful Guvernului a anunţat, în timpul unei declaraţii de presă, că un concurs internaţional de arhitectură va fi organizat având ca obiectiv reconstrucţia turlei, distrusă în totalitate în timpul dezastrului.

"Concursul va permite să aflăm dacă va fi nevoie să reconstruim o altă turlă identică sau dacă trebuie să dotăm catedrala cu una nouă, adaptată la tehnicile şi problemele epocii noastre", a detaliat Edouard Philippe.

Édouard Philippe a profitat de ocazie pentru a aduce un omagiu salvatorilor-pompieri din Paris, pe care i-a numit "eroi".

"Ei au luptat, punându-şi viaţa în pericol, cu flăcările, cu sânge-rece, metodic şi cu discernământ. Au salvat Notre-Dame, precum şi comorile ei".

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat în cadrul unei intervenţii la televizor, că vrea să reconstruiască catedrala în cinci ani.

 

Sursa: News.ro

VIDEO PROTVPLUS.RO