FOTO. Orasul care a stat ascuns 1800 de ani. Cea mai importanta descoperire a Americii antice
A trebuit ca lumea moderna sa astepte cam doua milenii pentru a putea afla unul dintre cele mai mari secrete ale Americii antice. Arheologii au descoperit lumea de sub pamant a orasului Teotihuacan din Mexic, datorita unui radar.
In 2003, era descoperita intamplator, datorita ploilor, o gaura in pamant, pe care arheologii au inceput s-o exploreze abia sase ani mai tarziu. Dupa sapaturi, acestia au constatat ca este un tunel secret, vechi de 1.800 de ani.
Tunel secret, de aproape 2.000 de ani, descoperit langa Piramida Soarelui din Mexic
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Cercetatorii nu au reusit sa inainteze decat 7 metri de-a lungul tunelului, insa tehnologia radarului a reusit sa "vada" ca lungimea tunelului respectiv era, de fapt, de 120 de metri, toata constructia fiind acoperita cu simboluri. S-a crezut ca acest pasaj duce catre trei camere, care vor ajuta la explicarea multor secrete ale acestei civilizatii.
"La capatul tunelului sunt cateva camere care ar putea contine ramasitele conducatorilor civilizatiei mesoamericane. Daca se confirma, va fi una dintre cele mai mari descoperiri ale secolului 21. Stim ca Piramida Teotihuacan a fost construita ca o replica a imaginii pe care o aveau asupra cosmosului, asupra universului. Asa ca noi credem ca acest tunel este o replica a lumii de dedesubt." - a declarat, pentru Daily Mail, Sergio Gomez Chavez, arheolog la Institutul National de Antropologie si Istorie din Mexic.Orasul Teotihuacan, care contine niste piramide uriase ale soarelui si lunii, este alcatuit din labirinte ale palatelor, temple, case, ateliere de lucru, piete si strazi.
Specialistii sunt de parere ca aceasta sezare a fost ridicata in anul 100 I.Hr. si a rezistat pana in secolul 8. Arheologii il considera drept unul dintre cele mai influente orase ale erei pre-hispanice din America de Nord, cu o populatie de aproximativ 200.000 de oameni, in zilele de glorie. Numai 5 % din Teotihuacan a fost descoperit, in ciuda celor peste 100 de ani de explorari, scriu cei de la Daily Mail.
Aproximativ 30 de experti sunt implicati in cercetarile de acest sit arheologic, iar una din metodele principale cu care lucreaza acestia o reprezinta imaginile termale.