Fetita care a devenit simbolul razboiului din Siria. Imaginea sfasietoare in care apare dupa ce i-a fost bombardata casa

Ultima actualizare: 01-12-2016 06:53
Bana Alabed

O noua imagine sfasietoare arata amploarea razboiului din Siria. O fetita de doar 7 ani a urcat o poza cu ea pe Twitter, imediat dupa ce casa ei a fost bombardata.

Bana Alabed are doar 7 ani, dar copilaria ei este marcata de razboi, sange si bombe. Aceasta are un cont de Twitter, unde o urmaresc 120.000 de utilizatori, aceasta scriind des despre razboiul din Siria. Recent, Bana a urcat o poza cu ea, imediat dupa ce casa ei a fost bombardata si a fost la un pas de moarte, in Alep, conform Metro.

"In aceasta seara nu avem casa, a fost bomabardata si am ramas printre daramaturi. Am vazut morti si am fost la un pas sa mor" a scris micuta Bana pe Twitter.

Ea si mama ei obisnuiesc sa scrie pe Twitter destul de des despre razboiul din Siria, iar saptamana trecuta Bana a fost in atentia presei dupa ce scriitoare J.K. Rowling i-a trimis un set de carti electronice Harry Potter.

Insa, mesajele Banei din ultimele zile au devenit tot mai infricosatoare. "Armata a intrat, acestea ar putea fi ultimele noastre zile. Fara internet. Va rog frumos sa va rugati pentru noi" a scris Bana.

Tot in aceeasi zi, Bana a scris un alt mesaj sfasietor. "Atunci cand vom muri, nu uitati de cei 200.000 de oameni vii care au ramas acolo".

Armata siriana a pornit la 15 noiembrie o ofensiva terestra si aeriana pentru a prelua controlul cartierelor detinute de rebeli din estul Alepului de mai bine de patru ani.

"Aproape 10.000 de civili au fugit din Alep-Est cu incepere din noaptea de sambata spre duminica. Cel putin 6.000 dintre acestia au mers in cartierul (aflat sub controlul fortelor kurde) Sheikh Maqsoud, iar restul in zonele guvernamentale din Alep", potrivit OSDO.

Duminica armata siriana a anuntat ca a preluat controlul asupra celui de-al doilea cartier rezidential din estul orasului Alep, care era detinut de rebeli.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO