Un sat din Indonezia a apelat la ”fantome” pentru a-i ține pe oameni în case

Ultima actualizare: 13-04-2020 20:43
indonezia
Twitter

Satul Kepuh din Indonezia a fost bântuit de "fantome" recent, misterioase figuri albe sărind la trecători, scrie Reuters.

Satul de pe insula Java a desfășurat o mulțime de „fantome” pentru a patrula pe străzi, în speranța că superstiția care datează de sute de ani îi va ține pe oameni în case, departe de coronavirus.
Cunoscute ca „pocong”, figurile fantomatice sunt de obicei înfășurate în giulgiu, cu fețele pudrate. În folclorul indonezian, ele reprezintă sufletele captive ale morților.

Când au început să apară prima dată în această lună, au avut efectul opus. În loc să țină oamenii în casă, i-au scos afară pentru a le surprinde. Tactica a fost apoi schimbată, fiind lansate patrule surpriză de pocong, voluntarii din sat jucând rolul fantomelor.

„Locuitorii încă nu sunt la curent cu modul prin care putem combate răspândirea virusului COVID-19”, a spus Priyadi, șeful satului, „Vor să trăiască normal, așa că este foarte dificil pentru ei să urmeze instrucțiunile de a rămâne în casă”.

Când Reuters a vizitat satul, strategia părea să funcționeze, sătenii fugind speriați în case când vedeau fantomele.
În prezent există 4.241 de cazuri confirmate de coronavirus în Indonezia și 373 de decese, cu temeri că numerele vor crește semnificativ.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO