Executia caricaturistilor de la Charlie Hebdo. Au intrat in sedinta de redactie, i-au strigat pe nume si i-au impuscat in cap

08-01-2015 08:54

Charb

Teroristii i-au strigat pe nume pe caricaturistii revistei satirice Charlie Hebdo si i-au executat unul cate unul, impuscandu-i in cap, dezvaluie viceprimarul Parisului Patrick Klugman, intr-o declaratie facuta pentru postul american ABC News.

"Cei doi criminali au intrat in timpul sedintei de redactie, i-au strigat pe nume pe caricaturisti, i-au luat de-o parte si i-au executat impuscandu-i in cap", a declarat Patrick Klugman, viceprimarul Parisului responsabil de Relatiile Externe.

Potrivit ziarului Le Point, doi islamisti franco-algerieni au comis crimele, fiind ajutati de un alt fundamentalist care a fost sofer.

Serviciile secrete franceze au stabilit ca cei doi criminali sunt fratii Said K. si Cherif K., in varsta de 34, respectiv 32 de ani, cunoscuti pentru legaturile pe care le-au avut cu medii islamiste.

Al treilea suspect, Amid M., are 18 ani si obisnuia sa stea pe strazi, neavand domiciliu. El a fost soferul celor doi teroristi. Cei trei teroristi sunt cautati in continuare de aproximativ 3.000 de agenti ai fortelor de ordine.

Cei trei teroristi sunt cautati in continuare de aproximativ 3.000 de agenti ai fortelor de ordine.

Douasprezece persoane au fost ucise, iar alte 11 au fost ranite, miercuri, intr-un atac comis de indivizi inarmati cu arme automate si lansatoare de rachete la sediul parizian al revistei satirice Charlie Hebdo.

Printre victime se numara directorul publicatiei, Stéphane Charbonnier (Charb), si alti trei cunoscuti caricaturisti - Jean Cabut (Cabu), Bernard Verlhac (Tignous) si Georges Wolinski (Wolinski).

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO