EUROPOL publica fotografiile celor mai cautati infractori din Europa. Cine sunt cei doi romani de pe lista "Most Wanted"


Ultimul update: Marti 02 Februarie 2016 07:09
Data publicarii: Sambata 30 Ianuarie 2016 12:46
Categorie: Stiri externe
cover Europol

Autoritatile de aplicare a legii din Europa si EUROPOL au lansat vineri un site care ajuta la depistarea celor mai cautati infractori ai Europei, a anuntat Inspectoratul General al Politiei Romane.

Romania apare pe acest portal cu doi urmariti: Gregorian Bivolaru, pe numele caruia exista un mandat de executare a sase ani de inchisoare pentru act sexual cu un minor, si Robert Girleanu, cu cetatenie romana si moldoveneasca, ce este cautat pentru omor si avand de executat inchisoare pe viata.

Site-ul www.eumostwanted.eu are o aplicatie care permite tuturor cetatenilor sa ofere informatii utile si este lansat de European Network of Fugitive Active Search Teams (ENFAST) - o retea de politisti din 28 de state membre ale Uniunii Europene specializata in localizarea si prinderea urmaritilor international, cu sprijinul EUROPOL.

Portalul ofera informatii despre cei mai importanti infractori urmariti international, atat condamnati, cat si suspectati ca ar fi comis infractiuni grave sau acte de terorism in Europa.


Foto: Robert Girleanu

Site-ul este disponibil in 17 limbi, printre care si romana, si prin intermediul sau cetateni din Uniunea Europeana si din afara acesteia vor putea furniza informatii utile, expeditorul mesajului avand si optiunea de a ramane anonim.

"Site-ul va permite schimbul de informatii despre criminalii cautati la nivel international, care au fost condamnati sau sunt suspectati de comiterea unor infractiuni grave sau a unor acte teroriste in Europa", a indicat Europol intr-un comunicat.

In prezent site-ul contine datele despre 45 de infractori sau suspecti dati in urmarire, dar el va fi actualizat periodic, a subliniat Europol, subliniind ca este vorba despre 'prima initiativa de la nivelul Europei pentru a prezenta pe o platforma comuna o lista de infractori cautati'.

Pe lista celor mai cautati 45 de infractori publicata pe site-ul lansat vineri se afla, printre altele, numele lui Salah Abdeslam si Mohamed Abrini, urmariti pentru rolul lor in atentatele teroriste comise la Paris pe 13 noiembrie si soldate cu 130 de morti si sute de raniti.

Pe aceeasi lista sunt postate si fotografia si numele lui Gregorian Bivolaru (63 de ani), "alias Magnus Aurolsson, de nationalitate romana, inaltime 1,75 m, ochi negri, nascut la 13 martie 1952".
"Condamnat la 6 ani de inchisoare pentru comiterea infractiunii de act sexual cu un minor in forma continuata, constand in aceea ca, in perioada 2002-2004, folosindu-se de calitatea declarata de profesor yoga si mentor spiritual, prin abuz de autoritate si tinere in stare de aservire, a recrutat, in scopul exploatarii sexuale, o minora cursanta yoga cu care a intretinut in mod repetat acte sexuale si de perversiune sexuala si careia i-a oferit si dat diverse sume de bani si alte foloase", se mentioneaza pe site in legatura cu faptele comise de Bivolaru.

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO