Euronews: ”O treime din români încă trăiesc în sărăcie”


Ultimul update: Luni 06 Mai 2019 16:38
Data publicarii: Luni 06 Mai 2019 16:17
Categorie: Stiri externe
Euronews, România

Cu doar trei săptămâni înainte de alegerile europarlamentare, doi reporteri Euronews, Damon Embling și Gabor Tanacs, au venit în România și au vorbit cu oamenii obișnuiți despre problemele lor.

Oamenii au fost invitați în fața camerei să-și exprime îngrijorările și să spună ce cred despre situația țării, la 12 ani după intrarea în Uniunea Europeană. 

”Fostă țară comunistă, România și-a văzut economia transformată de la aderarea la UE, cu o rată a șomajului tot mai scăzută. Cu toate acestea, inechitățile în ceea ce privește veniturile sunt încă foarte vizibile, aproximativ o treime din populație trăind în sărăcie, iar infrastructura, cum ar fi rețelele rutiere, este încă slabă. O altă problemă importantă pentru această țară, cu o populație care îmbătrânește, este numărul de tineri care emigrează în căutarea unor salarii mai bune, în altă parte a Europei”, explică cei doi reporteri Euronews la începutul reportajului.

Jurnaliștii Euronews subliniază că România are probleme privind independența justiției, fiind atent urmărită de organismele europene.

”Eforturile sale privind combaterea corupției se află acum în centrul atenției mai mult decât oricând și un referendum pe această temă va avea loc în același timp cu alegerile europarlamentare. Se spune că președintele României, Klaus Iohannis, încearcă să oprească adoptarea unei noi legislații propuse de social-democrații aflați la guvernare, legislație care ar fi menită să-i scape de acuzațiile de corupție”, potrivit Euronews.

Comisia Europeană a urmărit îndeaproape progresele înregistrate în cazurile de corupție din România, apreciind activitatea Direcției Naționale Anticorupție (DNA), în pofida presiunilor intense care au dus și la înlăturarea unui procuror anticorupție de top, mai spun jurnaliștii Euronews.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Euronews

VIDEO PROTVPLUS.RO