Epidemie fără precedent de febră Dengue: sunt zeci de morți și mii de pacienți în spitale

Ultima actualizare: 13-08-2019 23:10

Cel puţin 40 de oameni şi-au pierdut viaţa în urma celui mai grav focar de febră Dengue izbucnit vreodată în Bangladesh, în contextul în care spitalele locale nu pot face faţă miilor de persoane care vin să solicite tratament.

Focare ale acestei infecţii virale transmise de ţânţari, care provoacă simptome asemănătoare gripei, dar poate fi mortală dacă se dezvoltă într-o febră hemoragică, apar de obicei în această ţară sud-asiatică în perioada musonică, între lunile iunie şi septembrie.

Anul acesta însă boala a atins proporţii epidemice, peste 44.000 de persoane fiind internate în spitale din luna ianuarie, dintre care circa 2.100 doar luni, a declarat o responsabilă din cadrul Ministerului Sănătăţii, Ayesha Akhter.

"Au fost confirmate până luni 40 de decese provocate de Dengue", a declarat ea pentru AFP, informează Agerpres.

Mass-media locală a raportat însă un număr mult mai mare de decese, precizând că numărul morţilor a trecut de 100 săptămâna trecută.

În vacanţa de o săptămână care marchează festivalul musulman Eid-al-Adha, sute de mii de persoane au părăsit oraşele din Bangladesh pentru a se întoarce la casele familiilor lor din mediul rural, sporind temerile cu privire la o răspândire şi mai mare a bolii.

Pe de altă parte, ministrul Sănătăţii a precizat că focarul "se reduce treptat" în timp ce inaugura o secţie de urgenţă dedicată acestei boli într-un un spital public din Dhaka.

Pentru prima dată, zilele de vacanţă de care beneficiau angajaţii din sectorul medical de stat au fost anulate pentru ca aceştia să poată contribui la eforturile de combatere a bolii, a declarat directorul general din Ministerul Sănătăţii, Abul Kalam Azad.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO