Efect neasteptat al crizei politice din Coreea de Sud. De ce evita oamenii sa mai mearga la cinematograf
Criza politica din Coreea de Sud are consecinte nefaste asupra cinematografelor din tara, provocand pierderi insemnate industriei.
Revoltele impotriva presedintei Park Geun-hye au scos in strada sute de mii de oameni, care i-au cerut demisia. Acestea au tinut insa si populatia departe de cinematografe, conform BBC, care citeaza ziarul " The Chosun llb".
Peste un milion de oameni au protestat in urma cu o saptamana. Pusi in fata acestui fapt, putini indraznesc sa infrunte multimea pentru a merge la cinema.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Statisticile Consiliului de Film din Coreea de Sud arata o pierdere a $36.3m in doar cateva luni. Astfel, in luna octombrie s-au vandut peste 17 milioane de bilete, iar in luna noiembrie acest numar a scazut la 8,56 milioane.
Locuitorii Coreei de Sud au facut o traditie din a iesi la film in zilele de sambata, insa acum peste un milion dintre acestia isi exprima nemultumirea cu privire la actuala presedinta, cerand demisia ei cu atat mai mult cu cat aceasta se afla in mijlocul unui scandal de coruptie, fiind acuzata de abuz in serviciu.
Chiar si filmele cu mari vedete coreene sufera pierderi majore. Cel mai recent film al actorului Kang Dong-won a adunat doar jumatate din incasarile stranse cu un an in urma.
Se pare ca locuitorii Coreei de Sud tind sa evite cinematograful atunci cand tara se afla in situatii de criza. In 2014, dupa ce un feribot s-a scufundat si 304 oameni au murit, a avut loc o situatie similara, cinematografele suferind pierderi imense.