Echipajul submersibilului Titan și-a dat seama că moartea era iminentă înainte de implozie. Detalii din process
Echipajul de la bordul submersibilului Titan care a făcut implozie anul trecut în timp ce se scufunda către epava Titanicului era probabil conștient în ultimele lor momente că urmau să moară, susține un nou proces intentat recent.
Procesul a fost intentat de familia exploratorului francez decedat în implozie, Paul-Henri Nargeolet. Cunoscut sub numele de "Mr. Titanic", el participase la 37 de scufundări anterioare la epavă și se afla la bordul submersibilului când acesta a cedat catastrofal în iunie 2023 în timpul unei călătorii către locul epavei Titanicului.
Toți cei cinci membri ai echipajului au murit. Ceilalți au fost exploratorul britanic Hamish Harding, omul de afaceri pakistanez britanic Shahzada Dawood și fiul său Suleman, precum și CEO-ul OceanGate, Stockton Rush.
Alegeri 2024
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
14:21
Câți bani vor câștiga membrii secțiilor de votare la alegeriile parlamentare și prezidențiale. Sumele pe care le vor încasa
12:32
Cine poate deveni președintele României. Ce prevede Constituția
11:25
Cum și unde pot vota românii la alegerile prezidențiale. Ce trebuie să ai la tine când mergi la secția de vot
Familia lui Nargeolet a depus un proces pentru moarte din culpă la începutul acestei săptămâni împotriva OceanGate, care a fabricat submersibilul și a condus călătoria și de atunci și-a încetat operațiunile, potrivit site-ului său web .
Procesul îi acuză pe OceanGate și Rush de neglijență și susține că multe dintre detaliile despre defectele și deficiențele navei au fost ascunse în mod intenționat lui Nargeolet.
„Implozia catastrofală care a luat viața lui Nargeolet s-a datorat în mod direct nepăsării, imprudenței și neglijenței persistente” a OceanGate, Rush și alți inculpați, se arată în proces, care solicită cel puțin 50 de milioane de dolari.
De asemenea, susține că este probabil că ar fi știut că submersibilul era pe cale să cedeze.
„Deși cauza exactă a eșecului nu poate fi niciodată determinată, experții sunt de acord că echipajul Titanului și-ar fi dat seama exact ce se întâmplă”, se arată în proces.
„Lăudatul „sistem de siguranță acustică” ar fi alertat echipajul că carena din fibră de carbon se crăpa sub presiune extremă – determinând pilotul să elibereze greutatea și să încerce să urce la suprafață”, susține acesta.
„Logica ne spune că echipajul era conștient că vor muri, înainte de a muri.”
Sursa: The Guardian
Etichete: submarin, echipaj, titan, submersibil,
Dată publicare:
09-08-2024 08:34