Elvetia interzice vanzarea masinilor Volkswagen. Ce a promis Matthias Mueller, noul sef al concernului german

Dată publicare: 26-09-2015 09:15
Dată actualizare: 29-09-2015 07:05


Volkswagen, Dieselgate

Elvetia a interzis temporar vanzarea tuturor masinilor Volkswagen din categoria "Euro5", printre care s-ar numara autoturismele cu dispozitive montate pentru a pacali testele de emisii de noxe.

Interdictia este valabila doar pentru masinile care inca nu au fost inregistrate sau care nu au fost inca vandute, ceea ce inseamna ca posesorii de autoturisme Volkswagen au voie sa circule in mod obisnuit, fara nicio restrictie.
 

Volkswagen are un nou sef

Matthias Mueller a fost desemnat director executiv al concernului german.

"Matthias Mueller are puternice calitati strategice, corporative si sociale", a afirmat presedintele Board-ului de supervizare, Berthold Huber, intr-o conferinta de presa. "Apreciem abordarea lui critica si constructiva", a adaugat Huber.

Matthias Mueller, in varsta de 62 de ani, a condus divizia Porsche in ultimii patru ani. El a promis ca va recastiga increderea publicului si ca va schimba modul in care este condus gigantul auto.

Alegerea sa in functie vine dupa ce miercuri fostul presedinte, Martin Winterkorn, si-a prezentat demisia. Portofoliul Volkswagen, cel mai mare producator auto din lume, este format din 12 marci, printre care automobilele VW, Lamborghini, Skoda, Seat, Bentley, Audi si Bugatti, dar si camioanele MAN si Scania.

Winterkorn a declarat ca demisioneaza pentru a-si asuma 'deplina responsabilitate' pentru scandalul care a afectat compania germana. Cel mai mare producator auto din lume vrea 'un nou inceput credibil' si regreta profund scandalul precum si pierderea increderii clientilor, a afirmat seful Board-ului de supervizare, Berthold Huber.

Compania a recunoscut ca a trisat in timpul testelor ce stabilesc emisiile de noxe din Statele Unite.

A folosit in acest scop un soft care este instalat pe aproape 11 milioane de masini din toata lumea. Dupa aceasta dezvaluire, Elvetia a interzis temporar comercializarea modelelor diesel vizate de suspiciuni.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO