DSK, primul interviu in Franta: Ce s-a intamplat nu e doar o relatie nepotrivita, dar si o greseala

×
Codul embed a fost copiat

Cel care era considerat drept viitorul presedinte al Frantei, dar care a aparut, apoi, in fata intregii lumi, in catuse, a acordat primul sau interviu la intoarcerea acasa. Dominique Strauss Kahn nu vrea acum decat sa se odihneasca.

Jurnalistul de la TF1 News a inceput interviul cu Dominique Strauss-Kahn cu intrebarea care sta pe buzele tuturor: "Ce s-a intamplat in hotelul Sofitel?"

Raspunsul a venit imediat: "Ceea ce s-a intamplat nu implica nici violenta, nici constrangere, nici agresiune sau orice act criminal. Ceea ce s-a intamplat nu este doar o relatie nepotrivita, dar si o greseala fata de sotia mea, copiii si prietenii mei, precum si fata de Franta", a declarat fostul sef al FMI, cu un ton grav.

"Este o greseala morala de care nu sunt mandru. Inca regret ceea ce s-a intamplat", a continuat DSK. "Am ratat intalnirea cu francezii", a mai spus el, referindu-se la viitoarele alegeri prezidentiale la care avea de gand sa candideze.

De asemenea, DSK a subliniat ca raportul procurorului nu mentiona "zgarieturi sau leziuni, nici o urma de violenta" pe Nafissatou Diallo, camerista de la hotelul Sofitel din Manhattan, care l-a acuzat de abuz sexual. De altfel, procurorul a respins toate aceste acuzatii.

Citește și
DSK
Minciunile unei femei anuleaza procesul secolului. DSK:"a fost un cosmar pentru mine si familia mea"
De ce Rusia va pierde în războiul din Ucraina. Un expert chinez în geopolitică explică care sunt cei patru factori principali

"Nu intentionez sa negociez", a afirmat DSK, referindu-se la procedura civila aflata in desfasurare, dupa ce realizatoarea interviului l-a intrebat daca ar putea incheia un acord financiar cu Diallo.

"O capcana? Este posibil, o conspiratie? Vom vedea", a declarat DSK cu privire la episodul din 14 mai, din camera de hotel. "Chiar as vrea sa stiu de ce au ales s-o ajute pe cea care ma acuza si nu sa colaboreze cu mine", a mai spus fostul director FMI despre Nafissatou Diallo.

"Mi-a fost frica. Mi-a fost foarte frica", a recunoscut DSK, spunand ca a avut impresia ca este "calcat in picioare, umilit, chiar inainte de a putea spune un cuvant". "Cand esti prins in falcile acestei masinarii, ai impresia ca te poate zdrobi. Am avut atacuri ingrozitoare si am pierdut", a mai spus DSK.

Apoi, a povestit si despre relatia cu sotia sa, Anne Sinclair: "Am ranit-o, i-am facut rau, stiu asta", a spus DSK . Este o "femeie exceptionala" fara de care nu ar fi "rezistat", a adaugat el. "Ea nu ar fi fost alaturi de mine, ea nu m-ar fi sustinut asa daca, din primul moment, nu ar fi stiut ca sunt nevinovat".

Cat priveste scandalul cu Tristane Banon, cea care il acuza de tentativa de viol: "Am fost chemat ca martor. Am spus adevarul, si anume ca la acea intalnire nu a avut loc nici un act de agresiune sau violenta, nu voi spune mai mult." DSK sustine ca scriitoarea Banon a prezentat "o versiune imaginara, o versiune calomnioasa".

Intrebat despre relatia sa cu femeile, Dominique Strauss-Kahn spune ca le respecta. "Respect femeile si le inteleg reactia. Inteleg ca acest lucru a socat. Am platit scump si o voi plati mereu", a declarat fostul sef al FMI, in timp ce peste 50 de feministe protestau in fata sediului televiziunii TF1.

In ceea ce priveste viitorul sau politic, DSK nu mai este atras de alegerile prezidentiale viitoare. "Am pierdut totul cu aceasta poveste. Nu candidez pentru nimic si, in aceste conditii, mai degraba ma voi odihni, ma voi intalni cu ai mei, voi avea timp sa ma gandesc. Toata viata mea a fost consacrata incercarii de a fi util spre binele public si vom vedea", a concluzionat el.

La final, fostul director al Fondului Monetar International a fost intrebat despre situatia economica din Europa. El este de parere ca datoria Greciei ar trebui stearsa. "Este doar o idee. Este clar ca datoria este imensa si ca aceasta trebuie redusa cu orice pret, cu exceptia costului de stagnare si a recesiunii", a spus DSK.

"Nu cred ca moneda euro este in dificultate, dar cred ca situatia este foarte grava. Daca nu luam masuri cat mai repede, in urmatorii 25 de ani, Europa va fi pustiita, cu rate ridicate ale somajului si cu sisteme de protectie in haos", a mai avertizat DSK.

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
NEWS ALERT Zinedine Zidane revine! S-a înțeles cu noua sa echipă
Citește și...
DSK fata in fata cu angajatii FMI:
DSK fata in fata cu angajatii FMI: "Am venit sa imi cer iertare, a fost o greseala din partea mea"

Luni seara, Dominique Strauss Khan a venit la sediul Fondului Monetar din Washington pentru a le prezenta scuze angajatilor. A fost multa emotie la intalnirea de adio, la care au participat sute de persoane.

Minciunile unei femei anuleaza procesul secolului. DSK:
Minciunile unei femei anuleaza procesul secolului. DSK:"a fost un cosmar pentru mine si familia mea"

Ceea ce parea procesul secolului la jumatatea lunii mai s-a dezumflat ca un balon de sapun. Procurorii spun ca sunt in continuare convinsi de vinovatia lui Strauss-Kahn, dar nu pot cere juratilor sa creada o femeie despre care se stie ca a mintit.

"Eu si fiica mea plangeam zilnic". Menajera care il acuza de viol pe DSK face noi confesiuni

Camerista care il acuza pe Dominique Strauss-Kahn de agresiuni sexuale a declarat ca ea si fiica sa "plang zilnic" de aproape trei luni, continuand ofensiva mediatica inceputa acum cateva zile, informeaza AFP.

Recomandări
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”
Analiștii militari, despre răspunsul Israelului la atacul cu drone de sâmbătă: „Limitat și strict simbolic”

Limitat și strict simbolic, așa califică experții răspunsul Israelului la atacul iranian de sâmbătă. Acțiunea a vizat o bază militară de lângă Isfahan. în vecinătatea unor instalații nucleare.

Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni
Cîrstoiu, întrebat dacă Ciolacu şi Ciucă i-au cerut să se retragă: Nici vorbă. Probabil că va fi o discuţie luni

Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, Cătălin Cîrstoiu, a negat informaţiile că liderii coaliţiei, Marcel Ciolacu şi Nicolae Ciucă, i-au cerut să se retragă din cursă, dar a precizat că va avea o discuţie cu aceştia, probabil luni.

Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă
Furtuna Renata continuă să facă ravagii în România. În nordul țării a nins viscolit și se circulă în condiții de iarnă

Un nou episod de vreme rea, cu grindină și polei, îi pune în dificultate pe șoferi. Un bărbat și-a pierdut viața într-un accident produs în județul Sibiu.