Drone submarine care pot transporta până la 200 de kilograme de droguri, confiscate în Spania
Poliţia spaniolă a confiscat „drone submarine” care pot transporta până la 200 de kilograme de droguri. Acestea au capacitatea de a traversa strâmtoarea Gibraltar dintre Maroc şi Spania.
Conform AFP, operaţiunea a permis confiscarea a trei drone submarine care urmau să fie livrate unor traficanţi de droguri din Franța. Aceste drone urmau să fie folosite pentru transportul unor cantităţi importante de cocaină, a precizat poliţia spaniolă.
Dronele submarine sunt dirijate de la distanţă și pot fi folosite în special pentru transportul drogurilor prin strâmtoarea Gibraltar, explică poliţia spaniolă. Este prima dată când astfel de drone submarine, cunoscute şi sub numele de aparate UUV (Unmanned Underwater Vehicle), sunt confiscate în Spania.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
????Desmantelada una organización que fabricaba #drones y #semisumergibles capaces de cruzar el Estrecho con hasta 200 kg de droga
????Hay 8 personas detenidas en #Cádiz, #Málaga y #Barcelona
????1ª vez que se intervienen vehículos que operan bajo el agua sin tripulación a bordo pic.twitter.com/P81cRwjIVx
— Policía Nacional (@policia) July 4, 2022
Opt persoane au fost arestate în cadrul acestei operaţiuni. De asemenea, poliția spaniolă a confiscat în cadrul operațiunii și drone aeriene de mari dimensiuni. Acestea aveau o autonomie de zbor de circa 30 de kilometri, suficient pentru a transporta cu droguri la bord strâmtoarea Gibraltar.
Reţeaua destructurată astfel şi care avea clienţi în mai multe ţări, printre care Danemarca, Franţa, Italia şi Spania, le oferea traficanţilor şi alte servicii, precum amenajarea de ascunzători în vehiculele rutiere pentru transportul drogurilor.
Spania este una dintre principalele porţi de intrare a drogurilor în Europa, date fiind legăturile sale cu America Latină, unde se află principalii producători de cocaină, şi proximitatea sa faţă de Maroc, un important producător de haşiş.