Drama de a lucra la serviciile funerare din Italia, în vremea pandemiei de coronavirus

Ultima actualizare: 27-03-2020 09:37
coronavirus
Getty

Proprietarii și angajații serviciilor funerare din provincia Bergamo, nordul Italiei, amenință că își încetează activitatea, dacă nu sunt luate măsuri pentru protejarea siguranței publice.

În Bergamo sunt aproximativ 80 de companii de pompe funebre. Una dintre cele mai mari are aproximativ 40 de angajați, relatează Euronews.

Înainte ca pandemia de COVID-19 să înceapă, firma se ocupa de aproximativ 115 înmormântări pe lună, dar în martie au avut peste 800.

De asemenea, crematoriul lucrează fără încetare de câteva săptămâni, dar cu toate acestea nu mai este în stare să răspundă cerințelor. Momentan, lista de așteptare pentru incinerare este lungă, ocupată deja pe trei săptămâni.

Provincia Bergamo este una din zonele dintre cele mai afectate zone din Italia.

Factor ce a accelerat transmiterea virusului

 

„Este absolut iresponsabil să funcționezi în condițiile actuale”, spune Antonio Ricciardi, președintele unei asociații a serviciilor funerare din Bergamo.

„Se intră și se iese din spitale și din casele oamenilor fără niciun control al stării de sănătate'', transmite acesta.

Experții susțin că autoritățile au subestimat riscul reprezentat de COVID-19, în special în primele etape ale contagiunii.

„În primele zile era încă permis să se transporte sicriul deschis. Sicriele au fost transportate în casele rudelor și biserici și li s-a permis rudelor și prietenilor să-și ia rămas bun de la cei decedați. În acest fel, însă, multe persoane s-au adunat într-un spațiu restrâns, favorizând contagiunea. Am făcut cunoscută această problemă autorităților'', a transmis Pietro Bonaldi, președinte al asociației întreprinderilor mici și mijlocii din provincia Bergamo.

Astfel, angajații de la serviciile funerare ar fi putut contribui și ei la creșterea dramatică a numărului de cazuri de infectare.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO