Doua femei de religie musulmana au fost date jos din avion, dupa ce au cerut un pahar cu apa. Ce au spus insotitorii de zbor

Ultima actualizare: 08-08-2016 07:05
avion American Airlines

Nu cereti un pahar cu apa daca sunteti musulman si calatoriti cu avioanele American Airlines. De ce? Pentru ca este posibil sa fiti dati jos din aeronava.

Doua musulmance au fost date jos, intr-o dimineata, din avionul care urma sa zboare din Miami la Washington DC, dupa ce au cerut un pahar cu apa, scrie Business Insider, care citeaza BuzzFeed. Acest lucru s-a intamplat dupa ce un insotitor de zbor a spus ca nu se simte in siguranta in avion, din cauza acelor femei.

Niala Mohammad, jurnalist si producator la Voice of America, precum si prietena sa, care a spus ca vrea sa ramana anonima, deoarece lucreaza la o agentie guvernamentala, a declarat ca incidentul a avut loc la bordul cursei 2239, care a stat la sol aproximativ 3 ore.

Ca sa treaca timpul, Mohammad urmarea pe smartphone un serial pakistanez. In acest timp, prietena ei a inceput sa discute cu un vecin din avion despre intarzierea zborului, mentionand faptul ca pasagerii nu au primit drept compensatie pentru aceste neplacere nici mancare si nici bautura. In acel moment, un insotitor de zbor s-a apropiat de prietena lui Mohammad si i-a spus ca, daca nu-i convine, se poate da jos din avion.

Dupa ce femeia a replicat ca ea pur si simplu relata niste "fapte" si ca primisera un singur pahar de apa in cele 3 ore, barbatul a inceput sa le ameninte - a scris Mohammad pe Facebook. "Pai, in cazul asta, pot sa va evacuez pentru instigarea pasagerilor", a spus insotitorul de zbor.

Atunci, femeia i-a facut barbatului o fotografie si i-a cerut sa-si spuna numele. O insotitoare de zbor a intervenit si i-a spus lui Mohammad si prietenei sale ca numele colegului sau este "Rog de la Roger" (un joc de cuvinte ironic, n.red.) si i-a cerut sa stearga fotografia.

In scurt timp, un angajat American Airlines le-a cerut sa vina in fata, pe culoar, cu bagajele si, imediat cum au ajuns la rampa, au fost escortate afara de politisti ai aerului si agenti din Miami. "Cand am intrebat de ce suntem evacuate ni s-a raspuns ca Rog se simte amenintat de noi. Oricum, pasagerul alb cu care prietena mea statea de vorba nu a fost dat jos din avion impreuna cu noi, in mod ironic." - a scris Mohammad pe Facebook.

Nu este prima data cand American Airlines evacueaza anumite persoane din cursele sale aeriene, pe motive de rasa, religie sau limba vorbita - mai sustine Business Insider.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO