Donald Trump, criticat din nou pentru ca a anulat o intelegere de 4 miliarde de dolari cu Boeing: "Arata iar ca nu are habar"
Donald Trump a gasit o modalitate de a face economii la buget, asa cum a promis in campania prezidentiala
Vrea sa anuleze un contract in valoare de 4 miliarde de dolari cu Boeing pentru doua aeronave prezidentiale care ar fi trebuit date in uz in 2023.
Intr-un mesaj pe Twitter, Donald Trump a denuntat intelegerea facuta de administratia Obama cu cei de la Boeing pentru inlocuirea actualei aeronave prezidentiale.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
"Boeing construieste un 747 Air Force One nou pentru viitorii presedinti, insa costurile au scapat de sub control: peste patru miliarde de dolari. Comanda anulata!", a scris Trump.
Trump, desemnat de publicatia Time personalitatea anului 2016, a explicat: "Cred ca cei de la Boeing incearca sa profite de noi. Vrem ca Boeing sa faca bani, insa nici chiar atat de multi."
Cifra acopera insa nu una, ci doua aeronave dotate cu tehnologii sofisticate, care l-ar proteja pe liderul tarii inclusiv in cazul unui atac nuclear.
Scott Hamilton, analist: "Inca o data, Trump demonstreaza ca nu are habar despre anumite aspecte curente. Este clar ca nu intelege ce inseamna sa construiesti un Air Force One. Stim ca Boeing imbunatateste sistemul electronic al aparatului ca sa reziste unui atac nuclear. Asa ceva nu este deloc ieftin."
Air Force One este o fortareata zburatoare si un centru mobil de comanda, atunci cand presedintele calatoreste. Avionul, care include dormitoare si spatiu de lucru pentru familia prezidentiala, poate fi alimentat in zbor, asa ca, teoretic, ar putea ramane in aer pe termen nedefinit. George W. Bush, de pilda, s-a aflat la bordul Air Force One in primele orele care au urmat atacurilor de la 11 septembrie.
Oficialii de la Pentagon au facut presiuni ca actualul Air Force One sa fie inlocuit intrucat aparatura este invechita, iar costurile pentru reparatii sunt tot mai mari.