Diamant uriaş, găsit aproape de Polul Nord. Ce valoare are


Ultimul update: Duminica 16 Decembrie 2018 13:09
Data publicarii: Duminica 16 Decembrie 2018 13:02
Categorie: Stiri externe
diamant urias

Cel mai mare diamant descoperit vreodată în America de Nord a fost extras dintr-o mină canadiană din apropierea Cercului Polar Arctic.

 

Diamantul galben de 522 de carate a fost găsit în mina Diavik Diamond, din nordul Canadei, situată la circa 135 de mile (217 km) sud de Cercul Polar de Nord, a relatat sâmbătă Toronto Star, citând operatorul minier Dominion Diamond Mines.

"Un diamant de această mărime este total surprinzător pentru această parte a lumii şi marchează un punct de reper pentru industria minieră din domeniul diamantelor în America de Nord", a declarat compania pentru site-ul mining.com.

Piatra preţioasă este estimată ca fiind una dintre cele mai mari 30 de diamante găsite vreodată.

Compania spune că nestemata, de mărimea unui ou, nu va fi vândută în stare brută, iar Dominion va căuta un partener pentru a tăia şi şlefui piatra, potrivit ABC News 11.

Compania spune că este prea devreme pentru a estima valoarea finală a pietrei.

Recordul anterior în materie de diamante în America de Nord era deţinut de o piatră găsită la Diavik, în Teritoriile de Nordvest, Canada. Diamantul de 187,7 carate botezat ''Foxfire'', cu o vechime de circa două miliarde de ani, a fost descoperit în 2015.

Africa de Sud deţine recordul pentru cel mai mare diamant descoperit vreodată, nestemata ''Cullinan'', de 3.106 carate, a fost găsită în 1905, potrivit Mining.com.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO