Diabeticii care duc un stil de viata nesanatos, pedepsiti de guvernul Ungariei. Ce nu vor mai primi
Masura extrema in Ungaria, unde guvernul a decis sa ii pedepseasca pe diabeticii care continua sa duca un stil de viata nesanatos.
Daca nu se prezinta la un control la fiecare trei luni si daca nu urmeaza regimul prescris, bolnavii nu vor mai avea acces la cele mai bune tratamente subventionate. Totul pentru a reduce cheltuielile in domeniul sanatatii.
Altfel spus, premierul a explicat ca nu vede de ce ar risipi banii, pe tratarea unor bolnavi care persista in a-si face singuri rau.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
In momentul in care un pacient este diagnosticat cu diabet, are obligatia sa se prezinte trimestrial la control si sa demonstreze ca-si tine boala sub control. Daca glicemia creste peste valorile stabilite prin decretul ministerial de doua ori in decurs de un an, bolnavul nu mai avea acces la medicamentele cele mai eficiente, subventionate de stat.
Diabeticii nu vor fi privati de tratament, dar vor primi versiuni mai putin performante. In plus, statul nu va subventiona in totalitate costurile medicamentelor.
Singurii pe care legea "ii iarta" sunt minorii si persoanele afectate de o forma severa de diabet. In Ungaria sunt inregistrati aproximativ 500.000 de diabetici.
Socialistii din parlament au descris decretul drept "scandalos", insa guvernul conservator al lui Viktor Orban s-a justificat invocand cheltuielile uriase, de aproximativ 100 de milioane de euro, "bani aruncati daca oamenii nu coopereaza cu medicii lor".