Operatia de slabire care te scapa de diabet. Cum poti renunta la insulina in cateva zile


Ultimul update: Miercuri 22 August 2012 09:07
Data publicarii: Marti 27 Martie 2012 12:52
Categorie: Stiri Sanatate
vindecata de diabet

Doua studii americane dovedesc dincolo de orice indoiala ca o operatie facuta pentru a slabi, poate trata si chiar vindeca diabetul de tip 2, asociat obezitatii.

Rezultatele sunt spectaculoase: la numai cateva zile de la operatie, bolnavii nu mai au nevoie de insulina. Operatia de reducere a stomacului ar trebui sa devina tratamentul standard pentru aceasta forma de diabet.

O femeie ajunsa la 136 de kilograme a facut diabet si era obligata sa ia zilnic medicamente, ca sa-si tina sub control glicemia. Si-a facut in 2010 o operatie de reducere a stomacului si de atunci a slabit 45 de kilograme. Insa adevaratul miracol s-a produs la doar patru zile de la operatie.

Tamikka McCray, fosta pacienta cu diabet: ''Mi-au verificat glicemia si era normala. Am plecat din spital fara medicamente. N-am mai luat nimic de atunci, n-am luat insulina''.

Acelasi lucru s-a intamplat si in cazul celorlalti participanti ale caror cazuri au fost folosite in cele doua studii

Francesco Rubino, medic chirurg: ''Stomacul si intestinele nu sunt doar conducte pentru nutrienti, ci functioneaza practic ca un organ endocrin, care controleaza foarte ferm metabolismul''.

Asta i-a ajutat pe majoritatea celor operati sa-si mentina glicemia in limite normale si la doi ani dupa interventie.

Francesco Rubino, medic chirurg: ''Ar trebui sa privim aceasta operatie drept un tratament pentru diabet, nu doar o interventie pentru a slabi''.

Medicii se feresc totusi sa vorbeasca despre un leac impotriva acestei forme de diabet, pentru ca un regim alimentar dezechilibrat poate readuce boala.

Sursa: Pro TV

VIDEO PROTVPLUS.RO