FILMUL operatiunii de eliminare a teroristilor de la Charlie Hebdo. Declaratia facuta de Cherif Kouachi inainte de a muri

×
Codul embed a fost copiat

53 de ore de groaza, doua incidente armate, doua luari de ostatici, 17 morti, un oras si o tara sub asediu.

Este ceea ce au trait francezii in ultimele zile, pana la deznodamantul de vineri seara, cand fortele de ordine au luat cu asalt simultan locurile unde se retrasesera teroristii, tinand ostatici.

Autorii masacrului din redactia saptamanalului Charlie Hebdo au fost ucisi dupa ce fusesera asediati o zi intreaga intr-o tipografie din apropiere de aeroportul Roissy.

Focuri de arma, o explozie, membri ai trupelor speciale agitandu-se pe acoperisul tipografiei, din nou focuri de arma si apoi liniste. Dupa aproape 9 ore de asediu, fratii Kouachi au iesit tragand cu arma din tipografia din Dammartin-en-Goële, unde se baricadasera inca de dimineata.

download.macromedia.com download.macromedia.com

Citește și
Hollande Obama
Mesajul lui Francois Hollande, dupa atacurile teroriste: "Suntem mandri de activitatea politiei". Reactia SUA si a Israelului
Mesajul surprinzător al lui Vladimir Putin pentru poporul rus. De ce se teme liderul de la Kremlin

Interventia a durat doar cateva minute. Fortele speciale au deschis focul, omorandu-i pe cei doi teroristi, in timp ce un barbat care era tinut ostatic a scapat nevatamat. A fost finalul unei uriase operatiuni de securitate, la care au luat parte forte speciale, lunetisti, politisti si elicoptere.

Cherif si Said Kouachi fusesera identificati inca de miercuri drept autorii masacrului de la redactia saptamanalului Charlie Hebdo. A inceput atunci o uriasa vanatoare care s-a derulat in special in regiunea Reims, la nord-est de Paris. Vineri fusesera vazuti intr-o benzinarie, dar politistii le-au pierdut urma. Au reaparut la 40 de kilometri spre sud, unde si-au abandonat masina si au luat ostatica o soferita, pe care au eliberat-o apoi, pastrand masina.

''Erau doi indivizi cu arma cu pusti, o teava lunga si genti. Au fortat-o pe soferita sa urce in spate, au urcat la volan si au plecat cu masina, cu tot cu femeie'', spune un martor.

Stiind acum cu ce masina se deplaseaza, politistii i-au localizat pe un drum care ducea spre Paris. A inceput o urmarire cu schimburi de focuri, care s-a incheiat la iesirea din Dammartin-en-Goële. Au urmat noi schimburi de focuri, iar teroristii s-au baricadat in tipografie. Au luat initial doi ostatici, dar unul dintre ei a reusit sa se ascunda si le-a dat permanent informatii pretioase fortelor de ordine.

Inconjurati, fratii Kouachi stiu ca nu mai au sanse de scapare, dar religia le interzice sa-si ia singuri zilele. Vrand sa moara ca niste martiri, decid sa iasa din tipografie dupa noua ore, intr-o salva de focuri.

Pe parcursul zilei, fratii Koauchi au contactat de mai multe ori redactia unui post de televiziune, ca sa se asigure ca se stie in numele cui au actionat.

''Am fost trimis eu, Cherif Kouachi, de catre al-Qaida din Yemen. Am fost acolo si cel care m-a finantat a fost seicul Anwar al-Awlaki'', a spus pentru postul tv Cherif Kouachi.

De altfel, un lider al-Qaida din Yemen a amenintat vineri seara Franta cu noi atacuri. Este si temerea francezilor, care de doua zile au senzatia ca traiesc in mijlocul unui razboi.

Reporterii unei televiziuni au luat legatura cu Cherif Kouachi si Amedy Coulibaly:

 

Articol recomandat de sport.ro
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Viața lui Doroftei în Canada: ”Erau zile când nu măncam, mă dureau mâinile”. Îi trimitea ”târâș, dar fericiți” acasă
Citește și...
Un lider al Al-Qaida in Yemen ameninta Franta cu noi atacuri.
Un lider al Al-Qaida in Yemen ameninta Franta cu noi atacuri. "Nu veti fi in siguranta cat timp luptati impotriva lui Allah"

Un lider religios al Al-Qaida in Peninsula Araba (AQPA), din care ar fi facut parte fratii Kouachi, autorii atentatului de la Charlie Hebdo, a amenintat Franta cu noi atacuri, intr-o inregistrare video difuzata vineri, a anuntat SITE.

Mesajul lui Francois Hollande, dupa atacurile teroriste:
Mesajul lui Francois Hollande, dupa atacurile teroriste: "Suntem mandri de activitatea politiei". Reactia SUA si a Israelului

Franta a facut fata atacurilor teroriste si suntem mandri de eficienta fortelor de ordine, a declarat, vineri seara, presedintele Francois Holande.

Analiza Dan Dungaciu:
Analiza Dan Dungaciu: "Nu avem nicio garantie ca atacurile nu vor continua. Politica antiterorista a Europei se va schimba"

Expertul in securitate geo-strategica Dan Dungaciu a raspuns, LIVE, la Stirile PROTV de la ora 19, intrebarilor puse de Andreea Esca despre atacurile teroriste din Franta.

Recomandări
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații
A fost declarată stare de alertă în Galați și Vaslui. Se pregătesc noi măsuri în județele devastate de inundații

În judeţele Galaţi şi Vaslui, puternic afectate de inundații, a fost instituită stare de alertă. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a admis, luni seară, solicitarea autorităţilor locale.

Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București
Cutremur puternic în România, luni după-amiază. Seismul cu magnitudinea de 5,4 a fost resimțit și în București

Un cutremur puternic, cu magnitudinea 5,4, a avut loc, luni, în România. Seismul s-a resimţit şi la Bucureşti.

Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO
Primele imagini din timpul cutremurului care a zguduit România. Ce a surprins o cameră din Buzău. VIDEO

Un cutremur puternic, cu magnitudinea de 5,4, s-a produs, luni după-amiază, în judeţul Buzău, arată Institutul Naţional pentru Fizica Pământului.