Imagini nemaivăzute cu atentatele de la 11 septembrie. Descoperirea făcută într-o casă scoasă la vânzare

20-06-2019 15:27


Fotografii nemaivăzute cu atentatele de la 11 septembrie 2001 - 11

Arhiviști americani care au cumpărat o colecție de CD-uri în cadrul unei vânzări de obiecte dintr-o casă au descoperit 2400 de fotografii cu celebrul Ground Zero din New York după atentatele de la 11 septembrie 2001.

Din câte se pare fotografiile cu turnurile gemene după atentatele teroriste au fost realizate de un muncitor în construcții care a ajutat la curățarea zonei de resturi după prăbușirea clădirilor. Mai multe imagini găsiți în galeria foto din acest articol!

CD-urile erau într-o stare foarte proastă, dar pozele au putut fi recuperate de pe ele. Arhiviștii care le-au descoperit le-au publicat pe platforma de imagini Flickr, relatează BBC

Albumele digitale includ fotografii de la nivelul solului, dar și din aer cu Zona Zero, poze cu muncitori care îndepărtează resturi ale celor două turnuri prăbușite precum și ale altor clădiri din împrejurimi afectate.

Aproape 3000 de oameni au murit după ce patru avioane de linie deturnate au intrat în World Trade Center din New York, Pentagon și un câmp din Pennsylvania.
 

Muncitorul care a realizat imaginile cu atentatele, de negăsit

 

”În mod obișnuit astfel de lucruri (n.r. CD-urile) sunt ignorate la vânzările de obiecte. Cel mai probabil ajungeau la gunoi, dacă nu ne-am fi dus să vedem” a spus Johnathan Burgess care a asistat la vânzare cu Jason Scott.

”Este un miracol că am putut transfera datele de pe CD-uri” au povestit arhiviștii. Ei au mai relatat că au încercat să dea de muncitorul care a realizat imaginile dar nu au reușit. Nici familia sa nu a fost de găsit.

Mulți dintre cei care a lucrat după atentate în zonă au dezvoltat diverse boli în următorii ani. 400.000 de persoane au fost expuse la substanțe toxice sau au suferit traume/răni în ziua atentatelor și în perioada următoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: BBC, FLICKR

VIDEO PROTVPLUS.RO