Curtea Supremă a SUA, pe urmele lui Trump. Dosarul ce va fi analizat în plină campanie

Ultima actualizare: 12-05-2020 21:28
Trump
Getty

Curtea Supremă a Statelor Unite examinează marţi dosarul privind refuzul lui Donald Trump de a-şi prezenta documentele financiare către Congres.

Înalta Curte interoghează părţile într-o audiere prin telefon transmisă în direct, potrivit unui mod de operare excepţional, dat fiind contextul pandemiei de COVID-19, relatează AFP.

Hotărârea instanței, așteptată înainte de sfârșitul lunii iunie, va permite judecătorilor să pronunțe o decizie înainte de alegerile prezidențiale din 3 noiembrie.

Fostul magnat imobiliar, care și-a folosit averea în campania electorală din 2016, este primul președinte de la Richard Nixon, în anii '70, care a refuzat să-și elibereze declarațiile fiscale - determinând speculații despre adevărata sa avere.

Dincolo de cazul lui Trump, decizia Curții Supreme va avea, de asemenea, implicații profunde pe termen lung pentru echilibrul de puteri din Statele Unite.

Avocații președintelui susțin că în timpul funcției sale acesta are imunitate juridică completă, pentru a se concentra asupra activității sale, fără a fi cercetat de avocați sau de membri ai Congresului.

Mai multe comitete ale Congresului și un avocat din Manhattan au emis citații prin care solicită înregistrările financiare ale miliardarului pentru perioada 2011-2018. Trump a pornit imediat un proces pentru a bloca eliberarea documentelor.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO