Cursă cu dovleci de 400 de kilograme și vâsle, într-un orășel din Belgia


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Marti 30 Octombrie 2018 08:01
Categorie: Stiri externe

Un orăşel din Belgia a fost gazda unei regate mai puţin obişnuite. În loc de ambarcaţiuni, participanţii au vâslit în nişte dovleci uriaşi, goliţi în prealabil de miez.

Aşa cum vă imaginaţi, nimeni n-a terminat cursa cu hainele uscate.

Octombrie e luna dovlecilor în orăşelul belgian Kasterlee, iar regata dovlecilor e un moment foarte aşteptat. Pentru întrecere se aleg doar dovleci de peste 400 de kilograme. E greu să vâsleşti şi să-ţi ţii echilibrul în aşa ceva.

Kasterlee e cunoscut pentru dovlecii săi uriaşi. În secolul al 18-lea, localnicilor li se spunea "mâncători de dovleac", pentru că era singura legumă care creştea pe solul nisipos al regiunii. Şi dovleacul a devenit motiv de mândrie locală. Odată cu primul concurs de dovleci uriaşi a apărut şi regata.

Paul Boonen, preşedintele Societăţii Dovlecilor: "Ca să fie ales cel mai mare dovleac, i-au cântărit. Dar nu le-a venit să-i arunce după ce i-au scobit, aşa că au organizat o întrecere pe apă."

Cei din Kasterlee nu sunt totuşi singurii care au avut această idee. Regate ale dovlecilor se mai organizează în Statele Unite şi Canada.

VIDEO PROTVPLUS.RO