Toti americanii au pe masa curcan la cuptor, fasole verde si cartofi dulci, in aceasta seara
Curcanul la cuptor, fasolea verde si cartofii dulci nu vor
lipsi, joi seara, de pe mesele americanilor, care sarbatoresc "Ziua Recunostintei".
Totul a inceput in anul 1621, cand colonistii si indienii s-au ospatat impreuna, de bucurie ca au avut o recolta bogata.
Din traditiile zilei face parte si colorata parada Macy's, din Manhattan, la care asista de pe margine, chiar la aceasta ora, peste 3 milioane de oameni.
Se presupune ca, in 1621, a fost un adevarat festin, insa nu exista nicio dovada ca, atunci, colonistii ar fi savurat chiar carne de curcan.
Pasarea era totusi suficient de populara un secol mai tarziu, pentru ca unul dintre parintii fondatori, Ben Franklin, s-o propuna drept simbol national.
Franklin sustinea ca, prin comparatie cu vulturul plesuv, curcanul e o pasare respectabila si plina de curaj.
Dar nu pentru curaj o lauda cei mai multi dintre americani, ci pentru gust. Constienti ce catastrofa este "Ziua Recunostintei" pentru neamul bietelor inaripate, liderii de la Casa Alba si-au facut obiceiul sa ''gratieze'' in fiecare an cate unul, doi curcani.
Bucuros ca, pentru asta, nu-i trebuie acordul Congresului. Obama i-a binecuvantat in ajun pe "Peace'' si "Liberty'', care nu vor ajunge in farfurii, ci vor imbatrani linistiti, la o ferma.
Tot de ''Ziua Recunostintei'', a devenit un obicei ca barbatii sa se uite la fotbal, in timp ce femeile pregatesc masa.
Dupa cina in sanul familiei, urmeaza cumparaturile, cu ocazia
asa-numitei "Black Friday", ziua cu cele mai mari reduceri din an.