Cum vor petrece marile oraşe ale lumii Revelionul. Anul pandemiei se încheie cu restricții în noaptea dintre ani

Ultima actualizare: 28-12-2020 19:47

Anul pandemiei se încheie cu restricții și în noaptea de Revelion în marile orașe ale lumii.

Exceptându-i pe localnici, oficialii australieni le-au interzis oamenilor să se adune în apropierea portului Sydney pentru a admira faimosul foc de artificii, iar Times Square, aflată în inima New Yorkului, va fi închisă pentru public. Parisul va fi, oricum, în carantină nocturnă, iar focurile de la Londra au fost anulate.

Spectacolul pirotehnic de la Sydney va arăta diferit anul acesta
 

Spectacolul pirotehnic de la Sydney, cel mai faimos din lume, la care asistau de obicei cam un milion de oameni, va arăta diferit anul acesta.

Mii de medici și asistenți medicali din prima linie urmau să fie spectatorii privilegiați. Așa erau planurile inițiale, însă, un nou focar de infectări cu coronavirus în suburbiile din nordul metropolei australiene au determinat autoritățile să instituie noi restricții.

Acum, doar cei cu rezervare la un restaurant din zonă sau care dețin un permis valabil de la primărie, vor avea permisiunea să intre în districtul central, în noaptea dintre ani. Chiar și rezidenții care locuiesc în zonă, oaspeții lor, precum și angajații localurilor, vor avea nevoie de permisul „pentru artificii".

Totuși, pentru toată lumea, există consolarea transmisiei televizate.

Sunt în curs pregătirile și pentru un alt Revelion faimos, cel din inima New Yorkului. Sfera strălucitoare, care va coborî pe catarg, pe măsură ce se scurg ultimele clipe ale lui 2020, a fost deja instalată.

Bărbat: „Este cel mai anticipat Revelion de la Revelionul Mileniului. Cu toții avem nevoie de puțin mai multă fericire în 2021.”

Numai că Times Square nu va fi deschisă pentru public, din cauza restricțiilor impuse de pandeme. Ceremonia va fi transmisă, însă, în direct, în toată lumea, online.

Primarul Londrei Sadiq Khan le-a cerut oamenilor să stea acasă în noaptea de Revelion. Încă din septembrie s-a decis anularea focului anual de artificii, lansate de pe barje de pe Tamisa și în jurul caruselului London Eye și nu vor fi deloc adunări publice în capitală britanică.

Franța este în carantină nocturnă în perioada sărbătorilor
 

Franța este în carantină nocturnă în perioada sărbătorilor, iar restricțiile nu vor fi ridicate nici măcar în noaptea de Anul Nou. Un „avatar" al compozitorului și interpretului Jean-Michel Jarre's va susține un spectacol în interiorul virtual al Catedralei Notre-Dame. De fapt, celebrul lăcaș de cult parizian este încă în renovare, după incendiu devastataor din aprile 2019, iar artistul în carne și oase se va afla, în realitate, într-un studio, de unde va concerta live.

Televiziunea centrală chineză a finalizat concertul de Anul Nou, evenimentul cu cea mai mare audiență de pe glob, care va fi difuzat pe 1 ianuarie. Chinezii au recurs la cea mai modernă tehnologie, pentru un spectaol cum n-a mai fost. Peste 1.400 de drone vor crea un fundal spectaculos, la înălțime, iar în armata artiștilor responsabili cu antrenul au fost înrolați și roboți care cântă la pian.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO