Cum prepara japonezii whiskey-ul, dupa o reteta din 1924. "Aici este totul mai intim, iar aromele sunt atent alese"
Japonezii sunt meticulosi si atunci cand vine vorba de whiskey si de felul in care produc aceasta bautura.
Reteta lor a devenit una de succes. Aleg cu atentie aromele si ingredientele si nu fac rabat in procesul de maturare extrem de important.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Bautura creata in Tara Soarelui Rasare castiga din ce in ce mai mult teren pe pietele internationale si - in urma cu doi ani - chiar a fost declarata cea mai buna din lume.
In distileria Suntory aflata la cativa kilometri de vechea capitala a tarii, Kyoto, a fost produs primul "strop" de whiskey japonez - in 1924. Ideea i-a venit unui barbat care a incercat sa aduca bautura din Europa si nu a reusit. A inceput sa amestece tot felul de arome, sa testeze temperatura la care trebuie pastrata licoarea si - usor, usor - a gasit formula pentru whiskey-ul japonez, foarte diferit insa de cel din Scotia.
Barbat: "Este produs natural, specific zonei, spre deosebire de Europa sau America, unde vorbim de productie in masa. Aici este totul mult mai intim, iar aromele sunt atent alese."
Aceasta companie nipona se lauda cu una dintre cele mai bune bauturi de acest fel din lume. Distileria a produs - in editie limitata - 18.000 de sticle cu whiskey premiat, care s-au vandut in mediul online sau in magazine specializate cu aproximativ 160 de dolari bucata.
Barbat: "Punem accentul pe productia de diferite tipuri de malt. Acestea merg catre distilatoare, apoi in butoaie diferite, in functie de tipul de whiskey pe care il vrem, inclusiv conditiile de maturare sunt variate."
Cu timpul, whiskey-ul isi defineste culoarea si "personalitatea", spun producatorii. Iar procesul de imbatranire dureaza intre 12 si 15 ani.
Barbat: "Prin folosirea butoaielor de lemn pentru maturare, obtinem culoarea distinctiva a whiskey-ului si devine mai putin aspru. Primeste un buchet de arome cu tenta dulceaga."
Specialistii cred ca whiskey-ul din Tara Soarelui Rasare a ajuns pe piata internationala si datorita bucatariei japoneze, apreciate la nivel global.