Cum prepara japonezii whiskey-ul, dupa o reteta din 1924. "Aici este totul mai intim, iar aromele sunt atent alese"

×
Codul embed a fost copiat

Japonezii sunt meticulosi si atunci cand vine vorba de whiskey si de felul in care produc aceasta bautura.

 

Reteta lor a devenit una de succes. Aleg cu atentie aromele si ingredientele si nu fac rabat in procesul de maturare extrem de important.

Bautura creata in Tara Soarelui Rasare castiga din ce in ce mai mult teren pe pietele internationale si - in urma cu doi ani - chiar a fost declarata cea mai buna din lume.

Citește și
Whisky Fest
100 de sortimente de whisky la un festival din Capitala, inclusiv cel "afumat". Aromele care i-au cucerit pe participanti

In distileria Suntory aflata la cativa kilometri de vechea capitala a tarii, Kyoto, a fost produs primul "strop" de whiskey japonez - in 1924. Ideea i-a venit unui barbat care a incercat sa aduca bautura din Europa si nu a reusit. A inceput sa amestece tot felul de arome, sa testeze temperatura la care trebuie pastrata licoarea si - usor, usor - a gasit formula pentru whiskey-ul japonez, foarte diferit insa de cel din Scotia.

Barbat: "Este produs natural, specific zonei, spre deosebire de Europa sau America, unde vorbim de productie in masa. Aici este totul mult mai intim, iar aromele sunt atent alese."

Aceasta companie nipona se lauda cu una dintre cele mai bune bauturi de acest fel din lume. Distileria a produs - in editie limitata - 18.000 de sticle cu whiskey premiat, care s-au vandut in mediul online sau in magazine specializate cu aproximativ 160 de dolari bucata.

Barbat: "Punem accentul pe productia de diferite tipuri de malt. Acestea merg catre distilatoare, apoi in butoaie diferite, in functie de tipul de whiskey pe care il vrem, inclusiv conditiile de maturare sunt variate."

Cu timpul, whiskey-ul isi defineste culoarea si "personalitatea", spun producatorii. Iar procesul de imbatranire dureaza intre 12 si 15 ani.

Barbat: "Prin folosirea butoaielor de lemn pentru maturare, obtinem culoarea distinctiva a whiskey-ului si devine mai putin aspru. Primeste un buchet de arome cu tenta dulceaga."

Specialistii cred ca whiskey-ul din Tara Soarelui Rasare a ajuns pe piata internationala si datorita bucatariei japoneze, apreciate la nivel global.
 

Articol recomandat de sport.ro
Reacția americanilor când au văzut că pot da peste România la CM 2026
Reacția americanilor când au văzut că pot da peste România la CM 2026
Citește și...
86.000 de lei cheltuiti nejustificat pentru whisky, rujuri si parfumuri. Descoperirile Corpului de Control al premierului
86.000 de lei cheltuiti nejustificat pentru whisky, rujuri si parfumuri. Descoperirile Corpului de Control al premierului

Societatea de Transport din cadrul Regiei Protocolului de Stat a cheltuit nejustificat bani pentru a cumpara whisky, rujuri, parfumuri si medicamente de peste 86.000 de lei, se arata intr-un raport al Corpului de Control al premierului.

100 de sortimente de whisky la un festival din Capitala, inclusiv cel
100 de sortimente de whisky la un festival din Capitala, inclusiv cel "afumat". Aromele care i-au cucerit pe participanti

Un festival cu si despre whisky a inceput joi seara in Bucuresti, spre incantarea amatorilor de bauturi fine.

A descoperit o sticla de whisky in sertarul fiicei sale si a luat imediat atitudine. Ce i-a transmis intr-un mesaj video
A descoperit o sticla de whisky in sertarul fiicei sale si a luat imediat atitudine. Ce i-a transmis intr-un mesaj video

Un tata a descoperit intamplator o sticla goala de whisky in sertarul de sosete al fiicei sale. Intrucat fata este plecata in vacanta, tatal s-a filmat si i-a trimis mesajul video.

A implinit 110 ani si a baut cate trei beri si un whiskey in fiecare zi. Ce s-a intamplat cand a renuntat la alcool
A implinit 110 ani si a baut cate trei beri si un whiskey in fiecare zi. Ce s-a intamplat cand a renuntat la alcool

Agnes Fenton, din New Jersey, SUA, tocmai a implinit 110 ani, numarandu-se printre cei 600 din 7 miliarde de locuitori de pe Terra care au depasit aceasta varsta.

Recomandări
Premierul României anunță că în decembrie vom avea ”foarte probabil” o nouă ”ordonanță trenuleț”: ”Nu putem fugi de asta”
Premierul României anunță că în decembrie vom avea ”foarte probabil” o nouă ”ordonanță trenuleț”: ”Nu putem fugi de asta”

Premierul Ilie Bolojan a fost întrebat, vineri, în conferința de presă pe care a susținut-o la Palatul Victoria, dacă salariul minim în România va ”rămâne înghețat” și în anul 2026.   

Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei
Căldură gratis în calorifere, trafic rutier ”ca afară” sau case pentru tineri. Ce promit candidații la Primăria Capitalei

Energie termică gratis, fluidizarea traficului rutier sau locuințe pentru tineri. ȘtirileProTv.ro vă prezintă cele mai importante promisiuni electorale ale candidaților la alegerile pentru Primăria Capitalei, care sunt organizate în 7 decembrie 2025.

Ilie Bolojan: Este o batjocură când îţi iei bani nemunciţi sau banii pe care îi iei nu se reflectă în rezultatele activităţii
Ilie Bolojan: Este o batjocură când îţi iei bani nemunciţi sau banii pe care îi iei nu se reflectă în rezultatele activităţii

Premierul Ilie Bolojan critică indemnizațiile de 27.000 de lei de la Aeroporturi București, numindu-le „o batjocură” în lipsa unor rezultate.