86.000 de lei cheltuiti nejustificat pentru whisky, rujuri si parfumuri. Descoperirile Corpului de Control al premierului

Ultima actualizare: 30-11-2016 07:06

Societatea de Transport din cadrul Regiei Protocolului de Stat a cheltuit nejustificat bani pentru a cumpara whisky, rujuri, parfumuri si medicamente de peste 86.000 de lei, se arata intr-un raport al Corpului de Control al premierului.

Si nu este totul, afacerile suspecte s-au incheiat in familie, spun inspectorii care au constatat ca institutia a cumparat si piese auto de la firma sotiei directorului.

Oficial, sucursala de Transport „Bucurestii Noi" din subordinea RAAPPS pune la dispozitia Guvernului masini de protocol si se ocupa de mentenanta lor.

Dar Corpul de Control al premierului a descoperit ca Societatea de Transport era mare amatoare de whisky. In ultimii patru ani a cumparat 48 de sticle de peste 7500 de lei. In generozitatea sa, a luat si 77 de cosuri cadou de Paste sau de Craciun in valoare de peste 16 mii de lei.

Si, daca tot erau banii statului, pe lista de cumparaturi a societatii au mai incaput parfumuri scumpe, creme, fond de ten, gloss pentru buze, rimel, lac sau tratamente de intarire a unghiilor. Doar cosmeticele au costat peste 36 de mii de lei.

Lista o incheie medicamentele, desi Corpul de Control sustine ca Societatea de Transport nu avea o evidenta a consumului, iar trusele de prim ajutor nu respectau continutul minim prevazut de lege.

Potrivit Corpului de control al premierului, societatea de transport a cumparat medicamente in valoare de peste 2700 de euro. Coincidenta sau nu, aceste cumparaturi au fost facute de la o farmacie de cartier din Sectorul 3 al Capitalei. Acum cateva luni, farmacia s-a inchis, iar in acest moment in locul ei este alta.

Suspecte sunt si cheltuielile cu piesele auto. Raportul Corpului de Control arata ca Societatea a avut relatii comerciale cu firma administrata de sotia directorului. Priceputa in afaceri, numai in 2007 aceasta a reusit sa vanda institutiei conduse de sotului ei piese de schimb de peste 150 de mii de lei.

Toate aceste cheltuieli nejustificate au umflat ulterior tariful unic pentru fiecare autoturism, spune raportul Corpului de Control, care a verificat cheltuielile din 2012 pana in prezent.

Mircea Valentin, Seful Corpului de Control al prim-ministrului:
"Au cumparat produsele in fiecare an in preajma sarbatorilor pentru a le face cadou. Aceasta institutie functioneaza ca in anii 1990 chiar mai inainte. Este inadmisibil."

Contactati de Stirile ProTV, reprezentantii RAAPPS nu au comentat informatiile si au anuntat ca vor reveni luni cu un punct de vedere.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO