Cum este facut cel mai vandut produs al McDonald's. Filmarea care dovedeste ca McNuggets contine doar piept de pui
Este o imagine pe care multa lume inca nu o poate uita, desi au trecut aproape patru ani de cand a inceput sa circule - o pasta roz, sintetica, moale, despre care s-a spus ca ar fi "umplutura" folosita de McDonald's pentru Chicken McNuggets.
Si, in ciuda comunicatelor care au fost date periodic, conform carora pasta roz nu are nimic de-a face cu McDonald's, gigantul fast-food continua sa incerce sa spulbere mitul. Anul acesta, cel mai mare lant de restaurante din lume a facut public un material video filmat in interiorul unei fabrici de nugget McDonald's, in Cargill, Canada.
Cu aceasta filmare, McDonald's vrea sa arate tot procesul tehnologic folosit pentru fabricarea celui mai vandut sortiment al lantului, potrivit Daily Mail.
Procesul incepe cu dezosarea pieptului de pui. McDonald's tine sa precizeze ca pentru nugget este folosit doar pieptul. Carnea este apoi portionata, inainte sa fie tocata si condimentata.
Managerul fabricii McDonald's din Canada, Nicoletta Stefou, arata pe iPad-ul ei o fotografie cu pasta roz si subliniaza diferentele pe care le prezinta fata de adevarata compozitie.
Dupa ce au fost trecute prin forme, bucatile din piept sunt partial prajite, acest proces urmand sa fie finalizat in restaurante, chiar inainte de vanzare.
In final, bucatile de pui sunt ambalate, congelate si sigilate.
McDonald's are mai mult de 33.000 de restaurante in 118 tari din lume. Peste 14.000 din acestea se afla in Statele Unite.