Cum au ajuns retelele de socializare unelte pentru mobilizare in masa
In aprilie 2009, in Republica Moldova avea loc ceea ce presa straina numea Revolutia Twitter. Era prima data cand retelele de socializare erau folosite pentru mobilizarea maselor.
Acelasi lucru s-a intamplat in decembrie 2010 in Tunisia si in urma cu doua saptamani in Egipt. Protestatarii au folosit Twitter si Facebook ca sa se organizeze si ca sa spuna lumii ce se intampla in tara lor.
Nemultumirile care mocnisera timp de 30 de ani au izbucnit aproape peste noapte in Egipt. Primele manifestatii au fost convocate pe retelele de socializare.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Insa puterea de la Cairo s-a sesizat rapid. Providerii de internet au fost inchisi unul cate unul. Tacerea protestatarilor n-a durat mult, pentru ca aproape imediat a aparut Speak-2-Tweet, un serviciu care le permite egiptenilor sa publice informatii pe Twitter apeland un numar de telefon.
Pe Facebook, Youtube si Twitter exista grupuri care cheama la revolutii in Siria, Yemen si Algeria. Si totusi, un apel la protest pentru vineri, la Damasc, a ramas fara ecou.