Revista presei: Contul tau de Facebook - marfa cautata pe piata neagra

Ultima actualizare: 19-10-2012 15:14
Facebook

Milioanele de utilizatori ai celei mai populare retele de socializare din lume, inclusiv Romania, au devenit in ultimul an tintele preferate ale hackerilor. Nu este de mirare, din moment ce un cont ajunge sa coste de la 10 pana la 300 de dolari.

Gandul: Expertii de la Panda Security, o companie producatoare de softuri antivirus, a stabilit ca, in cele mai dese cazuri, oamenii nici nu realizeaza spargerea contului. Mai mult, hackerii se folosesc de naivitatea utilizatorilor, care le furnizeaza chiar ei toate informatiile. Iata care sunt pasii. Sunteti contactati de un prieten al carui cont a fost deja compromis, iar acesta va solicita sa accesati un link. In termeni de specialitate etapa se numeste momeala.

Jurnalul National: Stenogramele, arme politice? Daca in tarile civilizate justitia se face la Parchet si in sala de judecata, iar pana la pronuntarea sentintei exista prezumtia de nevinovatie, in Romania, lucrurile stau exact invers. Justitia se face prin presa, acuzatii sunt condamnati inainte de a ajunge in sala de judecata, iar un rol major il au informatiile livrate pe surse, insotite de multe ori de stenograme, menite sa le dea si mai multa verdicitate, dar care sfarsesc prin a manipula magistratii si opinia publica.

Romania Libera: Cine va anula TVA redusa, Basescu sau Boc? Atat presedintele, cat si premierul au promis Fondului Monetar International ca vor „rezolva" problema creata de faptul ca deputatii Puterii au votat fara sa stie pentru TVA de 5% pentru lapte, branza, carne, ulei, zahar si pentru ridicarea plafonului de neimpozitare a pensiilor de la 1.000 la 2.000 de lei. Masurile, luate fara un studiu de impact bugetar la baza, ar reduce veniturile buge-ta-re cu aproape un miliard de euro pe an, adica 0,8% din PIB, potrivit calculelor RL.

Evenimentul Zilei: Painea la romani: 25% faina, 75% evaziune Painea la romani, dincolo de simbol, de renumele de "cel mai de baza aliment de baza", e astazi un produs cu mult mai multe "in gredinte" decat faina. Painea la romani este si o industrie cu peste 5.000 de afaceri inregistrate oficial si cu o evaziune fiscala de 75%. Industria "coace" un miliard de euro anual, castigat doar din evaziune. Painea mai inseamna azi si stiri despre scumpiri cu pana la 30%.

Adevarul: Dosar: Hoteluri instalate in Casa Domnului  Biserica a primit cladiri care depasesc in total suprafata Casei Poporului. Sectiunea „Dosar“ revine cu a doua parte a serialului despre afacerile Bisericii. Daca saptamana trecuta am aratat cum institutiile religioase au primit frecvent fonduri de la stat, indiferent de guvernare, astazi vom arata si o parte din averile pe care le gestioneaza Cultele.

Ziarul Financiar: Depozitele bancare vor fi garantate pana la 100.000 de euro Depozitele populatiei si ale firmelor mici la bancile comerciale vor fi garantate pana la echivalentul a 100.000 de euro, dublu fata de nivelul actual, incepand de anul urmator, Guvernul pregatind in prezent o ordonanta de urgenta pentru instituirea noului plafon. In paralel, din conducerea Fondului de Garantare a Depozitelor in Sistemul Bancar (FGDSB, institutia care garanteaza deponentii) nu vor mai putea sa faca parte bancheri. Prevederile figureaza intr-un proiect de ordonanta de urgenta pentru modificarea Ordonantei Guvernului 39/1996 privind infiintarea si functionarea FGDSB.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO