Cum au ajuns 2 tinere avide de celebritate să devină asasinele fratelui lui Kim Jong-un


Ultimul update: Duminica 19 Mai 2019 17:17
Data publicarii: Duminica 19 Mai 2019 16:44
Categorie: Stiri externe
Kim Jong-nam - stiri

Cele două femei acuzate că l-au asasinat pe fratele liderului de la Phenian au fost păcălite să comită această crimă, spunându-li-se că vor participa la niște farse filmate pentru platforma Youtube.

Kim Jong-nam, în vârstă de 45 de ani, se afla pe aeroportul internațional din Kuala Lumpur când a fost abordat de 2 femei care l-au atins pe față cu agentul neurotoxic VX.

Deranjat de incident, fratele dictatorului de la Phenian le-a cerut agenților de securitate să-l conducă la un centru medical din aeroport. În mai puțin de 20 de minute, bărbatul a murit.

Autoritățile din Malaysia le-au eliberat pe cele două făptașe, Siti Aisyah din Indonezia și Doan Thi Huong din Vietnam, cu certitudinea că au fost păcălite să comită acel asasinat.

Cum au fost păcălite cele două tinere să devină asasine fără voie

Siti a fost abordată, la hotelul în care stătea, de un șofer pe nume “John” și i s-a propus să ia parte la o serie de farse care vor fi difuzate pe Youtube. După ce a acceptat, tânăra a intrat în contact cu “James”, un agent nord-coreean care a reușit să o convingă că aceasta este șansa ei de a deveni o vedetă internațională.

Și celeilalte tinere i s-a spus o poveste asemănătoare, dar și că va fi plătită cu 75 de lire sterline pentru efortul depus. Printre farse s-a numărat și scenariul în care cele două erau nevoite să mânjească mai mulți bărbați cu ulei pe față.

Însă, odată ce au fost trimise după fratele lui Kim Jong-un, în loc de ulei, fetele au avut la ele agentul neurotoxic VX. După asasinat, cele două femei au fost arestate pe aeroport.

Cine este Kim Jong-nam

În 2001, Kim Jong-nam a fost reţinut pe un aeroport japonez pentru că folosea un paşaport fals. Acesta s-a apărat, susţinând că voia să viziteze Disneyland Tokyo, iar ulterior a vizitat inclusiv Hong Kong, Măcău şi China.

Anterior, fratele vitreg al dictatorului nord-coreean a supravieţuit în 2011 unei tentative de asasinare în Macau.

Kim Jong-nam nu a fost niciodată interesat să conducă Coreea de Nord şi a fost dezmoştenit de Kim Jong-il din cauza interesului arătat pentru Occident.

Coreea de Sud considera că Phenianul a fost implicat în asasinarea lui Kim Jong-nam

Autorităţile din Coreea de Sud cred că regimul nord-coreean este responsabil pentru asasinarea fratelui vitreg al preşedintelui Kim Jong-un, transmite Reuters, citând surse oficiale de la Seul.

“Credem că regimul de la Phenian este în spatele acestui incident, din moment ce cinci dintre suspecţi sunt nord-coreeni”, a declarat Jeong Joon-Hee, purtător de cuvânt al ministerului Unificării, care gestionează relațiile dintre cele două Corei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

FULLSCREEN
Cum au ajuns 2 tinere avide de celebritate să devină asasinele fratelui lui Kim Jong-un
  • /

Sursa: thesun.co.uk

VIDEO PROTVPLUS.RO