Cum arată o locuință de groază din Marea Britanie, în care 10 imigranți trăiau ca victime ale sclaviei moderne. GALERIE FOTO
Un cuplu care conducea o operațiune de trafic de persoane și sclavie modernă a fost trimis la închisoare pentru o perioadă cumulată de 25 de ani.
Maros Tancos și Joanna Gomulska, în vârstă de 46 de ani, au atras 10 persoane din Slovacia să lucreze la o spălătorie auto din Bristol.
Aceștia și-au ademenit victimele cu promisiunea că le vor oferi mâncare, transport, cazare, dar și o „viață mai bună” în Marea Britanie.
Alegeri 2024
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
15:07
BEC a retras materialele online ale unui candidat. Ce regulă importantă nu a respectat și care a fost reacția lui
Însă, când au ajuns, au descoperit că situația era foarte diferită, potrivit The Mirror, citat de Daily Star.
Cum erau tratate victimele de către cuplu
Cuplul păstra jumătate din salariile pe care le câștigau oamenii, iar cealaltă jumătate era folosită pentru mâncare și costurile de zi cu zi.
Oamenii erau forțați să trăiască în mizerie abjectă, în timp ce munceau pe gratis. Când au ajuns, cuplul le-a confiscat documentele de identitate și dispozitivele de comunicații, restituindu-le doar atunci când era necesar pentru asigurarea națională sau contul bancar.
Totodată, victimele erau forțate să nu iasă din cazarea oferită: o mansardă mică cu trei paturi duble, fără spațiu de depozitare și cu graffiti pe pereți. Acestea erau forțate să doarmă pe saltele și lenjerie de pat murdare.
Cum arăta cazarea oferită în Marea Britanie celor 10 victime de sclavie modernă din Slovacia
O altă cameră avea paturi suprapuse la fel de murdare, iar bucătăria arăta ca desprinsă dintr-un film de groază, potrivit sursei citate.
O imagine de la Agenția Națională a Crimei (NCA) din Marea Britanie arată o plită și cuptor pe stil vechi încărcate cu grăsime și mucegai, în timp ce exteriorul clădirii pare desprins dintr-un film de groază.
După ce terminau turele la spălătoria auto, oamenii erau trimiși să facă alte treburi seara, precum prinsul găinilor, împachetatul laptelui sau sortarea coletelor.
Câți bani ar fi câștigat Tancos și Gomulska de pe urma oamenilor pe care îi exploatau
Anchetatorii NCA au descoperit că Tancos și Gomulska nu au plătit salarii în valoare de cel puțin 923.835 de lire sterline - echivalentul a peste 5.300.000 lei. Totodată, aceștia și-ar fi transferat în jur de 300.000 de lire (peste 1.700.000) din conturile bancare ale victimelor, sume câștigate în timp ce acestea lucrau alte joburi.
Cuplul a cheltuit banii pe costuri de trai, jocuri de noroc online, cazinouri și mașini la mâna a doua.
Oamenii au spus că Tancos ar fi fost violent cu ei, unii spunând că au fost amenințați sau chiar loviți.
Pedeapsa primită de Tancos și Gomulska în Anglia
Tancos a primit 16 ani de închisoare, în timp ce Gomulska a primit nouă.
Colin Williams, comandant de filială NCA, a spus: „Investigația noastră a pus acești abuzatori cruzi după gratii pentru mult timp. Victimele vulnerabile ale lui Tancos și Gomulska au fost ținute ca prizonieri și tratate cu dispreț total, în ciuda promisiunilor de o viață mai bună în Marea Britanie.”
„Mărturiile victimelor au arătat rănile mintale și fizice pe care încă le poartă cu ei din cauza tratamentului cuplului. Combaterea traficului de persoane și a sclaviei moderne este o prioritate ridicată pentru NCA și sperăm că acest rezultat va aduce o oarecare consolare victimelor,” a mai spus Williams.
Sursa: Daily Star
Etichete: Marea Britanie, slovacia, imigranti, Anglia, Bristol, sclavie moderna,
Dată publicare:
23-06-2022 18:54