Cum arată controversatul Muzeu al Bibliei. Investiția din SUA a costat 500 mil. dolari
SUA au programat pentru luna noiembrie o inaugurare inedită: în Washington DC se va deschide Muzeul Bibliei. Investiția s-a ridicat la o 500 de milioane de dolari.
Clădirea se întinde pe o suprafață de aproximativ 40.000 de metri pătrați, are opt etaje și a fost deja catalogată drept unul dintre cele mai tehnologizate muzee din lume, potrivit The Guardian.
Așadar, persoanele care îi vor trece pragul vor trebui să-și rezerve peste 70 de ore pentru a-l putea vizita în întregime și pentru a se putea bucura de fiecare experiență interactivă ce poate fi desfășurată aici.
Alegeri 2024
19:35
Cine ar putea deveni noul președinte al României. Aceeași persoană, două sondaje diferite
16:15
Lider PSD, răspuns pentrul Lasconi, în cazul George Simion și interdicția lui la Chișinău
20:15
Candidații la prezidențiale fac coadă la Nicușor Dan. După Kelemen Hunor, primarul se întâlnește și cu Marcel Ciolacu
20:57
Ioan Chirteş a explicat de ce liderul AUR, George Simion, are interzis în Ucraina şi Republica Moldova: "Sunt dovezi clare!"
Deși accesul este liber, vizitatorilor le este sugerată o donație de minim 15 dolari. În plus, există și un magazin de suveniruri unde achiziția a cel puțin unui obiect este obligatorie, mai scrie sursa citată.
Printre lucrurile ce vor putea fi admirate în Muzeul Bibliei se numără diverse artefacte, o replică la scară reală a “Clopotului Libertății”, dar și un impresionant “tavan digital” lung de 42 de metri, pe care vor rula în permanență imagini inspirate din Biblie sau fresce din biserici.
Neobișnuită este, notează The Guardian, legătura pe care muzeul încearcă să o contureze între Biblie și știință. Astfel, pe anumite panouri informative se face referire, spre exemplu, la Galileo Galilei, Isaac Newton și chiar Charles Darwin.