Cum a reușit un escroc israelian să păcălească tinere scandinave cu milioane de euro


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2019 12:52
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2019 12:41
Categorie: Stiri externe
Shimon Hayut

Un playboy israelian, care se dădea drept fiul unui miliardar, proprietar de mine de diamante, care își spunea "Prințul diamantelor", a escrocat de milioane de dolari femei din întreaga lume, pe care le ”agăța” pe Tinder.

Shimon Hayut, 28 de ani, a dus-o de nas pe o tânără scandinavă spunându-i că este Simon Leviev, fiul miliardarului evreu Lev Leviev. Aceasta s-a îngdrăgostit de el și după numai câteva săptămâni a primit o lovitură financiară care a destabilizat-o

Escrocul folosea aplicația matrimonială Tinder pentru a lua legătura cu tinere bogate, apoi reușea cumva să pună mâna pe datele de pe cardurile de credit, relatează Daily Mail.

Cecilie Fjellhoy (foto), 31 de ani, din Lillestrom, Norvegia, spune că Hayut a convins-o că era bogat atunci când s-au întâlnit la Londra. Ea a declarat că a fost copleșită de cheltuielile lui cu avioane private, hoteluri de lux, petreceri și angajați, inclusiv gărzi de corp.

Așa că tânăra nu a avut nicio problemă să-i spună numărul de card când el i-a motivat că nu poate furniza datele lui într-o țară din Orientul Mijlociu, din motive de securitate.

Fjellhoy a constat apoi că din contul ei au fost retrași peste 200.000 de euro, iar ”miliardarul” de care se îndrăgostise până peste cap nu mai era de găsit.

Hayut a folosit o parte din acești bani pentru a impresiona alte femei, exact așa cu o impresionase pe norvegiancă. Cu cardul ei de credit a plătit pentru limuzine și camere de hotel, pentru a o convinge pe o suedeză - Pernilla Sjoholm - că este miliardar. După ce i-a câștigat încrederea, israelianul a lăsat-o și pe aceasta cu conturile goale.

Hayut este dat în urmărire în Israel pentru furt, fals și fraudă încă din 2011. Ulterior a fost reclamat pentru aceleași fapte în mai multe țări nordice, dar și în Marea Britanie.

Se crede că el a furat de la tinere pe care le-a indus în eroare milioane de euro.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

 Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

500 de români înşelați de un escroc care a luat 3 milioane € pentru apartamente în blocuri ilegale
FULLSCREEN
Cum a reușit un escroc israelian să păcălească tinere scandinave cu milioane de euro
  • /

Sursa: Daily Mail

VIDEO PROTVPLUS.RO