Motivul pentru care Jussie Smollett și-a înscenat un atac ”Cine naiba ar inventa asta?”


Ultimul update: Vineri 22 Februarie 2019 10:07
Data publicarii: Vineri 22 Februarie 2019 07:40
Categorie: Stiri externe

Apar noi detalii într-un caz care a stârnit compasiune, indignare, apoi consternare.

Actorul Jussie Smollett şi-a înscenat atacul pentru a deveni mai celebru şi pentru a obţine un salariu mai mare, susţine acum poliţia din Chicago. Era a doua tentativă de acest fel, după ce trimisese pe adresa studiourilor la care lucra o scrisoare de ameninţare care îi era, chipurile, adresată. Actorul a fost arestat pentru denunţ mincinos, iar instanţa i-a fixat cauţiunea la o 100.000 de dolari.

"Cine naiba ar inventa sau ar exagera aşa ceva sau orice altceva? Nici nu pot să..." Este întrebarea pe care şi-au pus-o şi poliţiştii când povestea pe care le-a dezvăluit-o Jussie Smollett a început să scârţâie. Actorul afirma că a fost atacat la sfârşitul lunii ianuarie de doi indivizi care i-au pus o funie în jurul gâtului, l-au stropit cu înălbitor şi i-au strigat insulte rasiste şi homofobe. Mai târziu a adăugat şi că i-au spus că "aceasta este țara MAGA", adică prescurtarea sloganului de campanie al lui Donald Trump.

Colegii lui Smollett din serialul "Empire", mai multe vedete şi politicieni s-au grăbit să-i sară în apărare. Toţi au considerat atacul un exemplu al atmosferei nesănătoase din America ultimilor ani. Poliţia a identificat rapid doi suspecţi, care au fost reţinuţi în 13 februarie. Este vorba despre doi fraţi de origine nigeriană care s-au dovedit a fi cunoştinţe de-ale presupusei victime.

Ryan Young, corespondent CNN: "Cei doi au fost până la urmă veriga lipsă, ei le-au explicat poliţiştilor exact ce s-a întâmplat. Spun că au fost plătiţi 3.500 de dolari de către actor ca să însceneze totul."

Poliţia nu se bazează doar pe spusele lor, ci are dovada faptului că Smollett i-a plătit.

Eddie Johnson, inspector-şef al poliţiei din Chicago: "A fost o înscenare. Fraţii au purtat mănuşi în timpul atacului înscenat, când l-au lovit puţin. Dar din câte ne dăm seama, zgârieturile şi vânătăile pe care le-aţi văzut pe faţa lui şi le-a provocat singur. Înscenarea a fost orchestrată de Smollett pentru că era nemulţumit de salariu."

Nu era prima tentativă de a atrage atenţia asupra sa pentru a obţine mai mulţi bani de la producătorii serialului "Empire".

"Scrisoarea conţinea un desen cu o siluetă atârnată de un copac şi un pistol îndreptat spre ea şi cuvintele: "Smollett Jussie, vei muri, homosexual negru”. Nu exista adresă, iar la expeditor scria cu litere mari roşii: "MAGA"."

Cu o săptămână înainte, pe platoul serialului s-a primit o scrisoare de ameninţare pentru Smollett, cu un praf alb care s-a dovedit a fi aspirină. Poliţiştii spun că şi pe aceasta a trimis-o actorul.

Randi Kaye, corespondent CNN: "CNN are confirmarea că n-ar fi prima oară când a minţit autorităţile. În 2007, când a fost oprit pentru şofat sub influenţa alcoolului, Smollett le-a dat poliţiştilor numele fratelui său. A primit doi ani cu suspendare şi o amendă."

În ciuda dovezilor care se aduna împotriva să, actorul continuă să se declare o victimă. Iar avocaţii săi au anunţat că vor construi o "apărare agresivă". Smollett va trebui să predea paşaportul poliţiei şi să plătească o cauţiune de 100.000 de dolari dacă vrea să fie judecat în libertate. El riscă între un an şi trei ani de închisoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Răsturnare de situație în cazul actorului care s-a plâns că a fost ținta unui atac rasist și homofob
Actor celebru suspectat că și-a înscenat un atac rasist:
VIDEO PROTVPLUS.RO