Motivul pentru care Jussie Smollett și-a înscenat un atac ”Cine naiba ar inventa asta?”

×
Codul embed a fost copiat

Apar noi detalii într-un caz care a stârnit compasiune, indignare, apoi consternare.

Actorul Jussie Smollett şi-a înscenat atacul pentru a deveni mai celebru şi pentru a obţine un salariu mai mare, susţine acum poliţia din Chicago. Era a doua tentativă de acest fel, după ce trimisese pe adresa studiourilor la care lucra o scrisoare de ameninţare care îi era, chipurile, adresată. Actorul a fost arestat pentru denunţ mincinos, iar instanţa i-a fixat cauţiunea la o 100.000 de dolari.

"Cine naiba ar inventa sau ar exagera aşa ceva sau orice altceva? Nici nu pot să..." Este întrebarea pe care şi-au pus-o şi poliţiştii când povestea pe care le-a dezvăluit-o Jussie Smollett a început să scârţâie. Actorul afirma că a fost atacat la sfârşitul lunii ianuarie de doi indivizi care i-au pus o funie în jurul gâtului, l-au stropit cu înălbitor şi i-au strigat insulte rasiste şi homofobe. Mai târziu a adăugat şi că i-au spus că "aceasta este țara MAGA", adică prescurtarea sloganului de campanie al lui Donald Trump.

Colegii lui Smollett din serialul "Empire", mai multe vedete şi politicieni s-au grăbit să-i sară în apărare. Toţi au considerat atacul un exemplu al atmosferei nesănătoase din America ultimilor ani. Poliţia a identificat rapid doi suspecţi, care au fost reţinuţi în 13 februarie. Este vorba despre doi fraţi de origine nigeriană care s-au dovedit a fi cunoştinţe de-ale presupusei victime.

Ryan Young, corespondent CNN: "Cei doi au fost până la urmă veriga lipsă, ei le-au explicat poliţiştilor exact ce s-a întâmplat. Spun că au fost plătiţi 3.500 de dolari de către actor ca să însceneze totul."

Citește și
actor empire
Actor celebru suspectat că și-a înscenat un atac rasist: "Asta e țara lui Trump"
De ce „urăște” Donald Trump Ucraina. În 2019 i-a spui lui Zelenski: „Ucraina știe multe despre asta”

Poliţia nu se bazează doar pe spusele lor, ci are dovada faptului că Smollett i-a plătit.

Eddie Johnson, inspector-şef al poliţiei din Chicago: "A fost o înscenare. Fraţii au purtat mănuşi în timpul atacului înscenat, când l-au lovit puţin. Dar din câte ne dăm seama, zgârieturile şi vânătăile pe care le-aţi văzut pe faţa lui şi le-a provocat singur. Înscenarea a fost orchestrată de Smollett pentru că era nemulţumit de salariu."

Nu era prima tentativă de a atrage atenţia asupra sa pentru a obţine mai mulţi bani de la producătorii serialului "Empire".

"Scrisoarea conţinea un desen cu o siluetă atârnată de un copac şi un pistol îndreptat spre ea şi cuvintele: "Smollett Jussie, vei muri, homosexual negru”. Nu exista adresă, iar la expeditor scria cu litere mari roşii: "MAGA"."

Cu o săptămână înainte, pe platoul serialului s-a primit o scrisoare de ameninţare pentru Smollett, cu un praf alb care s-a dovedit a fi aspirină. Poliţiştii spun că şi pe aceasta a trimis-o actorul.

Randi Kaye, corespondent CNN: "CNN are confirmarea că n-ar fi prima oară când a minţit autorităţile. În 2007, când a fost oprit pentru şofat sub influenţa alcoolului, Smollett le-a dat poliţiştilor numele fratelui său. A primit doi ani cu suspendare şi o amendă."

În ciuda dovezilor care se aduna împotriva să, actorul continuă să se declare o victimă. Iar avocaţii săi au anunţat că vor construi o "apărare agresivă". Smollett va trebui să predea paşaportul poliţiei şi să plătească o cauţiune de 100.000 de dolari dacă vrea să fie judecat în libertate. El riscă între un an şi trei ani de închisoare.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Articol recomandat de sport.ro
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
NEWS ALERT Veste uriașă pentru Simona Halep!
Citește și...
Răsturnare de situație în cazul actorului care s-a plâns că a fost ținta unui atac rasist și homofob
Răsturnare de situație în cazul actorului care s-a plâns că a fost ținta unui atac rasist și homofob

Saga presupusului atac comis asupra actorului Jussie Smollett continuă. Poliţia din Chicago a anunţat miercuri seară că actorul este suspectat de denunţ mincinos.

Actor celebru suspectat că și-a înscenat un atac rasist:
Actor celebru suspectat că și-a înscenat un atac rasist: "Asta e țara lui Trump"

Ancheta asupra unui atac homofob şi rasist care a scandalizat America a luat o întorsătură neaşteptată. Victima, actorul Jussie Smollett, din serialul "Empire", e suspectat că a plătit doi indivizi să-l atace.

Recomandări
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad
Întâlnire de taină la Damasc. Presa din Siria: Șeful Serviciului Secret din România, față în față cu Bashar al-Assad

Un diplomat european a dezvăluit, miercuri, pentru Syria TV, că Serviciului Secret din România a vizitat Siria și s-a întâlnit cu președintele Bashar al-Assad și cu directorul serviciilor de informații siriene, Hossam Luke.

Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA
Tehnologia care poate apăra România în cazul unui atac cu rachete balistice. A fost testată cu succes de Israel și SUA

Israelul și Statele Unite au folosit pentru prima oară într-o situație reală interceptoarele de rachete balistice împotriva proiectilelor lansate de Iran.

România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc
România, mamă vitregă pentru elevi. „Masa caldă” e, de fapt, rece în peste 60% din cazuri. Nu toți copiii o primesc

"Masa caldă" în școli este în peste 60% din cazuri un sendviș sau un pachet cu hrană rece. Programul național funcționează doar într-o treime dintre școlile alese de Ministerul Educației, care dă vina pe incompetența autorităților locale.