Cum a fost găsit magicianul dispărut într-un râu după o cascadorie în stil Houdini

Ultima actualizare: 18-06-2019 22:51

Cadavrul iluzionistului indian care s-a scufundat în râul Hoogly legat cu lanţuri pentru a demonstra că putea evada asemeni celebrului Houdini, a fost găsit luni seară.

Mai multe imagini găsiți în galeria foto a acestui articol!  Trupul magicianului a fost descoperit la 1 km în josul râului, în orașul Kolkata, încă legat la mâini și la picioare cu lanțuri. 

Chanchal Lahiri, cunoscut sub numele de scenă "Jadugar Mandrake" ("Magicianul Mandrake"), era dat dispărut de duminică.

El coborâse în apă, ataşat cu lanţuri de braţul unei macarale, în faţa membrilor familiei sale, ai reprezentanţilor mass-media şi ai poliţiei.

Însă bărbatul de 40 ani nu a mai revenit la suprafaţă, iar autorităţile au demarat căutările.

Magician dispărut într-un râu după o cascadorie în stil Houdini. Ultima sa reacție

Înainte de tentativa sa, Chanchal Lahiri declarase pentru AFP că reuşise acest număr într-o variantă mai dificilă în urmă cu 21 de ani, în acelaşi loc.

"Eram legat cu lanţuri într-o cuşcă de sticlă şi am fost aruncat de pe podul Howrah. Am avut nevoie de doar 29 de secunde pentru a ieşi", a povestit el.

A recunoscut totuşi că va fi mai greu decât atunci: "Dacă voi reuşi să mă eliberez, va fi magic. Dacă nu voi reuşi, va fi tragic", mărturisea el.

Harry Houdini a fost un iluzionist american de origine ungară, devenit celebru mai ales pentru reuşita sa din 1912, la New York, când a fost aruncat încătuşat în East River şi a putut să iasă la suprafaţă.
 

Ce a povestit iluzionistul unui fotograf înainte de tragedie
 

Chanchal Lahiri a fost coborât în apă de pe o barcă. Era legat cu lanțuri închise cu 6 lacăte. 

Un fotograf, Jayanta Shaw, care a asistat la spectacol a relatat pentru BBC că a vorbit înainte de dispariție cu Chanchal Lahiri.

”L-am întrebat de ce își riscă viața pentru magie. A zâmbit și mi-a spus că dacă face asta corect este magie, dacă o face greșit este tragedie”, a explicat fotograful. Acesta a mai spus că magicianul a încercat trucul pentru a reînvia interesul față de magie.

Nu e prima dată când Lahiri a încercat un truc periculos sub apă. În urmă cu 20 de ani a fost coborât în același râu într-o cușcă de sticlă, dar a reușit să se elibereze și să iasă la suprafață.

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO