Culmea coronavirusului. Există Sfânta Corona, patroana bolilor, venerată în nordul Italiei
Pandemia de Covid-19 i-a făcut pe creștini să o redescopere pe Sfânta Corona, protectoarea de boli, ale cărei rămășițe se află chiar în nordul Italiei, epicentrul mondial al coronavirusului.
Sfânta Corona este un martir al Bisericii Catolice care a trăit în secolul II, asociată cu Sfântul Victor. Cei doi au fost omorâți de soldații romani în jurul anului 170, ziua lor fiind sărbătorită pe 14 mai.
Alegeri 2024
21:26
Nicuşor Dan: Votul meu în primul tur va fi pentru Nicolae Ciucă sau Elena Lasconi
19:26
Au fost tipărite 5,6 milioane de buletine de vot pentru referendumul din București. Care este condiția pentru a fi validat
19:14
Cum votăm la prezidențiale, în țară și în străinătate. Cei care nu sunt în localitatea de reședință pot vota la orice secție
19:05
Sondaj AtlasIntel alegeri prezidențiale 2024. George Simion și Elena Lasconi ar fi umăr la umăr în bătălia pentru locul doi
Sf. Corona este considerată o protectoare a celor bolnavi, iar rămășițele sale se află într-o biserică din Anzu, localitate situată în nordul Italiei, epicentrul actual al pandemiei de coronavirus, scrie Gulf News.
Corona a fost o adolescentă de 16 ani, măritată, martirizată, cel mai probabil pe teritoriul actual al Siriei, în timpul împăratului Marc Aureliu, pentru că îl încuraja pe Victor, cumnatul ei, un soldat roman care era torturat pentru că era creștin.
Tânăra a fost sfâșiată după ce a fost legată de doi palmieri aduși unul lângă altul, după care au fost apoi eliberați.
Relicvele sfinților Corona și Victor au fost aduse în secolul IX în orașul Anzi, unde tânăra este celebrată pe 14 mai, în timp ce martiriul lor este comemorat pe 24 noiembrie.