Cu ce iti hranesti copilul cand e mic pentru a-l tine mereu departe de fast-food si semipreparate
Un studiu recent arata ca trecerea la mancarea gatita le dezvolta bebelusilor, care tocmai au renuntat la laptele mamei un gust pentru ceea ce e sanatos si sunt mult mai predispusi la a manca fructe si legume atunci cand vor creste.
Expertii de la mai multe universitati britanice au analizat datele de la 7866 de mame cu copii nascuti in 1991 si 1992. Rezultatele au aratat ca bebelusii de sase luni care au fost frecvent hraniti cu fructe sau legume gatite sunt mult mai predispusi, la varsta de sapte ani, la alimentatia cu cantitati mai mari de fructe si legume, decat cei care au avut parte de mai putine mese gatite. Mai mult, nu s-a gasit niciun efect pozitiv asupra obiceiurilor alimentare la copiii care au fost hraniti cu mancare semipreparata.
Dr Helen Coulthard, de la Universitatea De Montfort a declarat ca mamele ar trebui sa le ofere micutilor mancare gatita din legume si fructe in fiecare zi. "O cauza tot mai mare de ingrijorare este tipul de alimente pe care cei mici le consuma. Interesant este faptul ca hranirea la sase luni cu mancaruri semipreparate nu a avut niciun rol pozitiv in consumul de fructe si legume la o varsta mai mare. De asemenea, din comoditate si mamele care folosesc mancarea gata preparata nu consuma prea multe fructe si legume."
Alegeri 2024
08:51
Răsturnare de situație la REZULTATELE alegerilor prezidențiale 2024. Cum s-au schimbat datele de ieri până azi
08:49
Alegeri prezidențiale, turul 1. Rezultate provizorii: Georgescu pe primul loc, luptă strânsă între Ciolacu și Lasconi
08:41
RezultateVot.ro – Șase ani de transparență și informare electorală pentru cetățeni, în pofida statului
08:35
Românii stabiliți în Ungaria au votat la o secție din Arad. „Trebuie ca cineva să aducă o schimbare radicală în țară”
In plus, fructele si legumele de la pachete, borcane si cutii sunt susceptibile de a avea un gust si o textura uniforma. Gustul celor preparate la domiciliu sau consumate crude va varia in functie de sezon si metoda de gatit. Aceste variatii in gustul si textura fructelor si a legumelor trebuie sa expuna gustul unui copil de la o gama mai larga de experiente, crescand totodata probabilitatea de a accepta o gama mai larga de produse alimentare.