Creşteri record ale cazurilor de infecţii cu noul coronavirus şi de spitalizări în unele state americane

Statele Unite
Getty

Noile cazuri de înfectare cu coronavirus şi spitalizările au atins niveluri record în mai multe state americane, inclusiv în Florida şi Texas, pe măsură ce sunt relaxate restricţiile.

Alabama a raportat duminică un număr record de cazuri noi pentru a patra zi consecutiv. Alaska, Arizona, Arkansas, California, Florida, Carolina de Nord, Oklahoma şi Carolina de Sud toate au înregistrat un număr record de cazuri noi în ultimele trei zile, potrivit datelor Reuters, transmite news.ro.

Mulţi oficiali în domeniul sănătăţii ai statelor atribuie parţial aceste creşteri aglomarţiei din weekendul în care a fost sărbătorită Memorial Day, de la sfârşitul lunii mai.

În Louisiana, care a fost unul dintre punctele fierbinţi ale epidemiei, numărul de noi cazuri a crescut din nou, cu peste 1.200, fiind cel mai mare după data de 21 mai.

La nivel naţional, s-au raportat sâmbătă peste 25.000 de cazuri noi, cel mai mare număr raportat pentru o zi de sâmbătă începând cu data de 2 mai, în parte datorită creşterii semnificative a numărului de testări în ultimele şase săptămâni.

Poate mai îngrijorător pentru oficialii din domeniul sănătăţii este că multe dintre aceste state înregistrează şi un număr record de spitalizări.

Arkansas, Carolina de Nord, Texas şi Utah au avut un număr record de pacienţi care au fost internaţi în spitale sâmbătă. În Carolina de Sud, 69% până la 77% din paturile de spital sunt ocupate, în funcţie de regiune.

Deşi guvernatorul Utah a anunţat săptămâna trecută că majoritatea comitatelor statului vor întrerupe redeschiderea, majoritatea statelor nu iau în considerare o a doua închidere, întrucât se confruntă cu deficite bugetare şi cu o rată a şomajului de două cifre. Multe state au mers mai departe cu redeschiderile înainte de a fi îndeplinit recomandările guvernamentale privind rata infecţiilor.

New York, cel mai afectat stat, a utilizat ghiduri de sănătate pentru a instrui redeschiderea activităţilor, iar toţi indicatorii referitori la infecţii au continuat să scadă, respetiv cazuri noi, decese, spitalizări şi rate pozitive în rândul persoanelor testate.

Cu toate acestea, guvernatorul Andrew Cuomo i-a avertizat duminică pe oficialii din New York City şi Long Island că redeschiderile lor sunt în pericol dacă nu opresc adunările publice mari, care ameninţă progresele în limitarea răspândirii coronavirusului.

Cuomo a declarat că statul a primit recent 25.000 de reclamaţii pentru încălcări ale distanţării sociale şi a altor cerinţe de urgenţă, în mare parte în Manhattan şi Hamptons, comunităţi cu plaje aflate în partea de est a insulei Long Island.

”Da, există o posibilitate foarte reală de a inversa redeschiderea în acele zone”, a spus el la un briefing.

Teama că are loc un al doilea val de infecţii, sau că statele nu au reuşit să reducă primul val a determinat oficialii din domeniul sănătăţii să ceară populaţiei să poarte măşti şi să evite adunările mari.

Trump încă intenţionează să organizeze primul său miting de campanie de la începutul lunii martie, sâmbăta viitoare, la Tulsa, dar cei prezenţi vor trebui să fie de acord să nu acuze campania dacă contractează COVID-19.

Aproximativ o treime din cazurile noi înregistrate în statul Oklahoma provin din comitatul Tulsa, conform datelor statului. Departamentul de Sănătate Tulsa a declarat vineri că epidemia a fost legată de adunări în spaţii închise. Spitalizările şi procentul de teste pozitive la coronavius au fost constante în acest stat.

”Sunt îngrijorat cu privire la grupurile mari de oameni care se adună în spaţii închise pentru o perioadă lungă de timp. Este imperativ ca oricine alege să găzduiască sau să participe la o adunare să ia măsuri pentru a păstra siguranţa ", a declarat Bruce Dart, directorul executiv al departamentului, într-o declaraţie în care a sfătuit oamenii participanţi la adunări să poarte măşti.

Trump a refuzat să poarte o mască la o serie de evenimente publice recente.

 

Articol recomandat de sport.ro
Tragerea la sorți pentru EURO 2024, simulată de 1.000 de ori! Cu cine a picat România și până unde a ajuns
Tragerea la sorți pentru EURO 2024, simulată de 1.000 de ori! Cu cine a picat România și până unde a ajuns
Citește și...
Papa Francis, discuţie „încordată” cu preşedintele israelian. Ce a discutat Suveranul Pontif despre războiul din Gaza
Papa Francis, discuţie „încordată” cu preşedintele israelian. Ce a discutat Suveranul Pontif despre războiul din Gaza

Papa Francisc a vorbit la telefon cu preşedintele israelian Isaac Herzog despre războiul Israel-Hamas, la sfârşitul lunii octombrie.

 

Brazilia s-ar putea confrunta cu o
Brazilia s-ar putea confrunta cu o "tragedie urbană", din cauza prăbuşirii "iminente" a unei mine de sare

Prăbuşirea "iminentă" a unei mine de sare în Maceio, în nord-estul Braziliei, lasă să se întrevadă o imensă "tragedie urbană", au anunțat autorităţile, care au decis evacuarea populației din zonă.

Israelul a refuzat să-i reînnoiască viza coordonatorului ONU pentru ajutorul umanitar din Fâșia Gaza şi Cisiordania
Israelul a refuzat să-i reînnoiască viza coordonatorului ONU pentru ajutorul umanitar din Fâșia Gaza şi Cisiordania

Israelul a informat Naţiunile Unite că nu va reînnoi viza pentru principalul oficial al Organizației care coordonează ajutorul umanitar în Fâşia Gaza şi Cisiordania, Lynn Hastings.

 

Recomandări
Ciolacu susține că
Ciolacu susține că "România ar fi rămas fără fonduri europene" de la 1 martie, dacă nu se luau măsurile fiscale

Premierul Marcel Ciolacu a afirmat, vineri seară, că, dacă nu ar fi fost luate măsurile fiscale, România ar fi rămas de la 1 martie 2024 fără fonduri europene, iar acest lucru ar fi însemnat un dezastru naţional.

Israelul a dezvoltat o
Israelul a dezvoltat o "fabrică de asasinate în masă" în Fâșia Gaza. Peste 12.000 de ținte, identificate cu "Evanghelia"

Războiul din Fâșia Gaza a oferit o oportunitate fără precedent pentru armata israeliană de a utiliza o platformă de inteligență artificială pentru identificarea țintelor.

Mesajul transmis de Ambasada Rusiei la București de Ziua Națională a României. Propunerea făcută românilor
Mesajul transmis de Ambasada Rusiei la București de Ziua Națională a României. Propunerea făcută românilor

Republica Moldova, Israel și SUA s-au numărat printre țările care au transmis mesaje de Ziua Națională a României. De asemenea, NATO a felicitat țara noastră.